Τελευταία Νέα
Διεθνή

Split στις 24/8 από την Apple 1 παλαιά προς 4 νέες μετοχές, η μετοχή από 380 δολάρια σε 95 δολ.

tags :
Split στις 24/8 από την Apple 1 παλαιά προς 4 νέες μετοχές, η μετοχή από 380 δολάρια σε 95 δολ.
Αυτό σημαίνει σε τρέχουσες τιμές ότι ένας κάτοχος μιας μετοχής Apple 380 δολαρίων θα κατέχει 4 μετοχές αξίας 95 δολαρίων
Σε αύξηση των κυκλοφορουσών μετοχών με split δηλαδή σπάσιμο της μετοχής της προχώρησε η Apple.
Συγκεκριμένα από 24 Αυγούστου 2020 η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε split της μετοχής 1 παλαιά για 4 νέες μετοχές. 
Αυτό σημαίνει σε τρέχουσες τιμές ότι ένας κάτοχος μιας μετοχής Apple 380 δολαρίων θα κατέχει 4 μετοχές αξίας 95 δολαρίων.

Δεδομένου ότι η μετοχή της Apple διαπραγματεύεται επί του παρόντος πάνω από 380 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν να έχουν και πάλι την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές της Apple για περίπου 100 δολάρια, ανάλογα με το πού διαπραγματεύεται η μετοχή στο τέλος Αυγούστου.
Οι μετοχές θα διανεμηθούν στους μετόχους κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street στις 24 Αυγούστου και η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι παρόμοια κίνηση είχε κάνει η Apple το 2014, όταν ανακοίνωσε split μετοχών 7 προς 1.
Εκείνη την εποχή, η Apple διαπραγματευόταν πάνω από 600 δολάρια ανά μετοχή.
Η διάσπαση αναπροσάρμοσε την αξία των μετοχών της Apple στα 92 δολάρια ανά μετοχή.
Τα spit των μετοχών έχουν στόχο την ωραιοποίηση και δεν αλλάζουν ουσιαστικά τίποτα για την εταιρεία, εκτός από το ενδεχόμενο να καταστούν οι μετοχές προσβάσιμες σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών λόγω της φθηνότερης τιμής τους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης