Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Το δίχτυ ασφαλείας πρέπει να διατηρηθεί τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2021

Lagarde (ΕΚΤ): Το δίχτυ ασφαλείας πρέπει να διατηρηθεί τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2021
Το πρόγραμμα πανδημίας της ΕΚΤ διαμορφώνεται στο 1,35 δισ. ευρώ
Της απόφασης για παράτασης του προγράμματος για την πανδημία υπεραμύνθηκε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde.
«Πρέπει να διατηρήσουμε το δίχτυ ασφαλείας τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2021» επεσήμανε σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Courrier Cauchois και συμπλήρωσε «πρέπει να σκεφτούμε με τη συνέχιση της στήριξης μετά το 2020».
Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη «οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς να διατηρηθούν έως τα μέσα του 2021 τουλάχιστον».
Κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, η ΕΚΤ υιοθέτηση νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας στην ευρωζώνη.
Πρώτον, το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων λόγω του κορονοϊού (PEPP) θα αυξηθεί κατά 600 δισ. ευρώ στο ποσό των 1,35 τρισ. ευρώ.
Οι αγορές των ομολόγων θα συνεχίσουν να γίνονται με ευέλικτο τρόπο, επιτρέποντας στην ΕΚΤ να αποτρέψει κινδύνους όσον αφορά την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής (σ.σ.: συγκρατώντας το κόστος δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης).
Δεύτερον, το PEPP παρατείνεται από το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 έως τουλάχιστον το τέλος Ιουνίου του 2021.
Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΚΤ θα προχωρά σε καθαρές αγορές στο πλαίσιο του PEPP έως ότου κρίνει ότι η φάση της κρίσης του κορονοϊού έχει παρέλθει.
Τρίτον, τα έσοδα που θα έχει η ΕΚΤ από τις αποπληρωμές ομολόγων που έχει αγοράσει στο πλαίσιο του PEPP και λήγουν θα τα επενδύει ξανά τουλάχιστον έως το τέλος του 2022.

Τα παιδικά της χρόνια και το Ταμείο Ανάκαμψης

Εν τω μεταξύ, η Lagarde αναφέρθηκε και στα παιδικά της χρόνια στη γαλλική επαρχία, όπου μάζευε αυγά από το κοτέτσι του αγροκτήματος, για τις κατασκηνώσεις με τις Οδηγούς, για τα ιδιαίτερα ταλέντα των γυναικών που αποδεικνύονται απαραίτητα στην πολιτική, αλλά και για τις αποφάσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που πάρθηκαν από το τραπέζι της κουζίνας της.
Η τηλεργασία μπήκε ξαφνικά και στη δική της ζωή και οδήγησε στο να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις από το τραπέζι της κουζίνας της.
«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το σχέδιο των 750 δισ. ευρώ αποφασίστηκε στις 18 Μαρτίου 2020… από το τραπέζι της κουζίνας μου!
Οι άνθρωποι φαντάζονται μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων με άντρες με κοστούμια, αλλά δεν είναι έτσι…».
H Christine Lagarde επανέλαβε την πεποίθησή της ότι οι γυναίκες πολιτικοί έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στη διαχείριση της κρίσης Covid-19.
«Ίσως για ιστορικούς ή κοινωνιολογικούς λόγους, δεν ξέρω, οι γυναίκες έχουν αναπτύξει μια σειρά από συγκεκριμένα ταλέντα που είναι απαραίτητα σε καταστάσεις κρίσης.
Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι σημαντικό να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και την οικονομία, και στα υψηλότερα κλιμάκια.
Μεταξύ των ηγετών που διαχειρίστηκαν καλά την κρίση, το ποσοστό των γυναικών είναι πολύ υψηλότερο από το ποσοστό των γυναικών ηγετών συνολικά.
Αυτό είναι γεγονός.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν και άνδρες, που έχουν επίσης διαχειριστεί πολύ καλά την κρίση».
Πάντως η ίδια είχε συνηθίσει από μικρή ηλικία να είναι η μειοψηφία ανάμεσα σε πολλούς άνδρες, καθώς στο δημοτικό ήταν ένα από τα μόλις δύο κορίτσια σε μια τάξη με 35 αγόρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης