Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (υφ.Οικονομικών): Ζούμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σκυλακάκης (υφ.Οικονομικών): Ζούμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Έχει δεχθεί συντριπτικό πλήγμα ο ιδιωτικός τομέας, εκεί πρέπει να δαπανηθούν χρήματα είπε ο κ.Σκυλακάκης
Τη θέση ότι η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη ύφεση της μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο ιδιωτικός τομέας έχει δεχθεί συντριπτικό πλήγμα και πως εκεί πρέπει να δαπανηθούν τα περισσότερα χρήματα.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ.Σκυλακάκης υποστήριξε ότι αυτά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους, οι οποίοι καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, όπως επίσης και σε όλους όσοι με βάση την απόφαση του ΣτΕ έπρεπε να λάβουν χρήματα σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις.
«Και εκεί τελειώνουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο κ.Σκυλακάκης, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα ο ιδιωτικός τομέας και εκεί πρέπει να δαπανηθούν χρήματα.
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας «πως υπάρχει και εθνικός κίνδυνος, ο οποίος πρέπει να καλυφθεί χρηματικά.
Τα χρήματα είναι συγκεκριμένα» τόνισε ο κ.Σκυλακάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην ύφεση, είπε πως αυτή ανέρχεται στο 7% με 8% και το πρωτογενές έλλειμμα στο 5%.
« Ωστόσο, έχουμε δρόμο να βαδίσουμε ακόμα.
Το 2021 θα γυρίσουμε στο 2019, όχι στον προϋπολογισμό του 2020.
Θα έχουμε και μεταφερομένη ύφεση σε ό,τι αφορά τα έσοδα» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «αυτό που ελπίζει η κυβέρνηση είναι να έρθει γρήγορα το μεγάλο πακέτο που κερδήθηκε στην Ευρώπη και να συνδεθούν οι μεταρρυθμίσεις με δυνατότητες μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών».
Όπως είπε, υπάρχει διαπραγμάτευση να γίνουν φοροελαφρύνσεις και το 2021 ενώ τόνισε ότι «ισοδύναμο με φοροελάφρυνση είναι η μείωση των εισφορών και αυτό είναι κάτι εφικτό».
Για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα, ο κ.Σκυλακάκης υποστήριξε πως ένα σημαντικό κομμάτι των χρημάτων θα δαπανηθούν σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το περιβάλλον και το υπόλοιπο στην ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, στην κατάρτιση και την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και σε αναγκαίες υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης