Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Στα 23 εκατ. τα καθαρά κέρδη β΄τριμήνου 2020 της Πειραιώς - Σε moratoria δάνεια ύψους 5 δισ.

JP Morgan Cazenove: Στα 23 εκατ. τα καθαρά κέρδη β΄τριμήνου 2020 της Πειραιώς - Σε moratoria δάνεια ύψους 5 δισ.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα, με την τάση των προβλέψεων να επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα στο β΄τρίμηνο
Στα 23 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το β΄τρίμηνο του 2020, μετά τις ζημιές ύψους 232 εκατ. ευρώ στο α΄τρίμηνο του έτους, λόγω της επίδρασης της πανδημίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan Cazenove.
Αυτό αντιστοιχεί σε δείκτη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) 1,9% στο τρίμηνο, με γενικά σταθερές τάσεις εισοδήματος και σταθεροποίηση του cost of risk.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα , με την τάση των προβλέψεων να επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα στο β΄τρίμηνο.
Η επιπρόσθετη χρέωση πιστωτικών ζημιών δανείων (cost of risk) εκτιμάται στις 185 μονάδες βάσης, εντός του εύρους του guidance.
Eνώ οι υποκείμενες τάσεις ποιότητας περιουσιακών στοιχείων πιθανότατα θα καταγράψουν περαιτέρω βελτίωση, κυρίως λόγο των προγραμμάτων στήριξης, τα δάνεια που βρίσκονται σε καθεστώς moratorium έχουν ανέλθει σε 5 δισ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραώς (ή περίπου το 20% των δανείων που εξυπηρετούνται).
Ως εκ τούτου, η προσοχή της αγοράς αναμένεται να παραμείνει στραμμένη στα δάνεια που βρίσκονται στα προγράμματα αναστολής πληρωμών (moratoria).
Η JP Morgan Cazenove διατηρεί τη σύσταση Neutral και την τιμή στόχο στα 2 ευρώ.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης