Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Αναβάλλονται για το... 2021 οι εκλογές για το Νομοθετικό Συμβούλιο λόγω κορωνοϊού - Αντιδρά η αντιπολίτευση

Χονγκ Κονγκ: Αναβάλλονται για το... 2021 οι εκλογές για το Νομοθετικό Συμβούλιο λόγω κορωνοϊού - Αντιδρά η αντιπολίτευση
Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ αναβάλλει τις εκλογές για το Νομοθετικό Συμβούλιο της μητρόπολης, σε ένα πλήγμα για το φιλοδημοκρατικό στρατόπεδο
Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ ανέβαλε για ένα χρόνο την προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου εκλογή μελών του Νομοθετικού Συμβουλίου της πόλης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, καταφέροντας πλήγμα στη φιλοδημοκρατική αντιπολίτευση που ευελπιστούσε να αυξήσει τη δύναμή της στην εκλογική διαδικασία.
Η αντιπολίτευση ευελπιστούσε σε μια ιστορική πλειοψηφία στο Νομοθετικό Συμβούλιο, όπου μόνο τα μισά του μέλη εκλέγονται απευθείας από τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ και τα υπόλοιπα διορίζονται από κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που πρόσκεινται στην Κίνα.
Η αναβολή των εκλογών από την Lam έγινε γνωστή αφού ακυρώθηκαν οι υποψηφιότητες 12 φιλοδημοκρατικών ακτιβιστών, μεταξύ άλλων λόγω των προθέσεών τους για ανατροπή και της αντίθεσής τους στον νέο νόμο για την ασφάλεια.
Η Lam, που δεν έδωσε νέα ημερομηνία για την εκλογική διαδικασία αλλά ανακοίνωσε απλά ότι αναβάλλεται για ένα χρόνο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η απόφαση είναι η δυσκολότερη που έλαβε τους τελευταίους επτά μήνες.
Η απόφαση έχει στόχο να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, δήλωσε.
Οι εκλογές θα ήταν η πρώτη επίσημη τέτοια διαδικασία στην πρώην βρετανική αποικία από τότε που το Πεκίνο επέβαλε νέο νόμο για την ασφάλεια στα τέλη Ιουνίου, ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές του έχει στόχο να καταστείλει τις διαφωνίες στη μητρόπολη.
Το Χονγκ Κονγκ έχει ανακοινώσει πάνω από 3.000 κρούσματα κορωνοϊού από τον Ιανουάριο, πολύ λιγότερα συγκριτικά με άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου.
Ωστόσο, τις 10 τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων είναι τριψήφιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης