Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Θετική η συμφωνία της ΕΕ για το σχέδιο ανάκαμψης, αλλά δεν επαρκεί

DBRS: Θετική η συμφωνία της ΕΕ για το σχέδιο ανάκαμψης, αλλά δεν επαρκεί
Έκθεση της DBRS για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής 
Η πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινό προϋπολογισμό αποτιμάται θετικά για την ΕΕ και τα κράτη – μέλη, σχολιάζει η DBRS Morningstar, εκφράζοντας ωστόσο τις αμφιβολίες της για την επάρκεια του σχεδίου.
Ειδικότερα, ο οίκος σημειώνει πως η συμφωνία λειτουργεί θετικά για τη συνοχή και την ολοκλήρωση της ΕΕ.
Κατά την άποψη της DBRS Morningstar, η χρηματοοικονομική συμφωνία ήταν απαραίτητη, αν και δεν αρκεί από μόνη της για την αντιμετώπιση των σοβαρών δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης ούτε για την αύξηση του επιπέδου της οικονομικής σύγκλισης μεταξύ των κρατών - μελών.
«Ορισμένα κράτη - μέλη μπορούν να είναι απρόθυμα να χρησιμοποιήσουν τη δανειακή διευκόλυνση για διάφορους λόγους και άλλα μπορεί ακόμη να αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για εσωτερικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις οικονομικές αποκλίσεις και να οδηγήσουν σε δυνητικά χαμηλότερη αλληλεγγύη στο μέλλον.
Επιπλέον, εάν οι δημόσιες επενδύσεις είναι ασθενέστερες ή λιγότερο αποτελεσματικές
αναμενόμενες, οι οικονομικές υποσχέσεις δεν θα είναι αρκετές. (…)
Το κοινό χρέος είναι ένα τολμηρό βήμα για Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσει σημαντικούς δανεισμούς στις αγορές εξ ονόματος της ΕΕ», σχολιάζει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης