Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σε ιστορικά χαμηλά η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς

Deutsche Bank: Σε ιστορικά χαμηλά η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς

Δίχως τέλος η διολίσθηση στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς
Η κατρακύλα στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου θα μείνει στην Ιστορία, επισημαίνει με ανάλυσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, η απόδοσή του έφτασε στο 0,520%, στα επίπεδα που βρέθηκε στις 9 Μαρτίου 2020, όταν ο κορωνοϊός έστειλε το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας σε αξίες σταθερού εισοδήματος και μηδενικού ρίσκου.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, αυτή η επίδοση ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι υπολόγισαν την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ανατρέχοντας στα έτη κατά τα οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρειάστηκε να δανειστεί.
«Οι ΗΠΑ έχουν περάσει υφέσεις, αποπληθωρισμούς, πολέμους, συντριβές στο χρηματιστήριο και πολλά άλλα μεγάλα γεγονότα, όμως ποτέ δεν έχουμε δει τις αποδόσεις τόσο χαμηλές» δήλωσε ο Jim Reid της Deutsche Bank.
Η πτώση στο 10ετές αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η ανοδική πορεία της αγοράς ομολόγων αψηφά τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι τα επιτόκια και οι αποδόσεις τελικά θα αυξηθούν, καθώς η οικονομία αναπτύχθηκε πριν από την πανδημία ή τον πιθανό πληθωρισμό που προκλήθηκε από το τύπωμα χρημάτων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Οι εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις ομολόγων υποδηλώνουν τρόμο για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων βαδίζει υψηλότερα επίπεδα σε πολλές αμερικανικές πολιτείες.
Αντίθετα, οι μετοχές της Wall Street εξακολουθούν να αυξάνονται.
Image

Κείμενο εν εξελίξει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης