Διεθνή

Murashko (υπ. Υγείας Ρωσίας): Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον νέο κορωνοϊό τον Οκτώβριο

Murashko (υπ. Υγείας Ρωσίας): Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον νέο κορωνοϊό τον Οκτώβριο
Τι δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko
Eκστρατεία μαζικού εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό για τον Οκτώβριο σχεδιάζει ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Mikhail Murashko, αφού ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου,  όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Πρόσθεσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.
«Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mikhail Murashko.
Το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19, όπως δήλωσε πηγή στο Reuters αυτή την εβδομάδα, θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών.
Το Ινστιτούτο Gamaleya εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Πάντως, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το αν τελικά η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρα πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης