Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Πολωνία: Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 658 νέα και 5 νέοι θάνατοι

Κορωνοϊός - Πολωνία: Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 658 νέα και 5 νέοι θάνατοι
Συνολικά τα κρούσματα στην Πολωνία ανέρχονται σε 46.346
Aριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ημερήσια βάση κατέγραψε η Πολωνία το Σάββατο 1/8, για τρίτη συναπτή ημέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 658 νέα κρούσματα, από τα οποία πάνω από 200 στην Σιλεσία, την περιοχή όπου βρίσκονται ορυχεία στη νότια Πολωνία και σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων.
Η υγειονομική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών και των εργασιακών συνθηκών στα ορυχεία, στα οποία είναι δύσκολο να επιβληθούν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Συνολικά τα κρούσματα στην Πολωνία ανέρχονται σε 46.346.
Επίσης, καταγράφηκαν ακόμη πέντε θάνατοι στη χώρα, όπου συνολικά ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 φτάνει τους 1.721.
Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι περιορισμοί πως είναι πιθανό να επιβληθούν περιορισμοί στους γάμους, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει εστίες μόλυνσης.
Σημειώνεται ότι προς το παρόν επιτρέπεται η παρουσία 150 ανθρώπων σε έναν γάμο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης