Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Apple με 2 τρισεκ. δολάρια στη Wall εκθρόνισε τη Saudi Aramco και είναι πλέον η «πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο»

H Apple με 2 τρισεκ. δολάρια στη Wall εκθρόνισε τη Saudi Aramco και είναι πλέον η «πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο»
Είναι η πρώτη φορά που η αποτίμηση της εταιρείας ξεπέρασε εκείνη του πετρελαϊκού γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας
Η Apple έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με την αξία της να ξεπερνά τη Saudi Aramco μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη.
Η Apple σημείωσε άνοδο 10% την Παρασκευή (31/7/2020), τερματίζοντας την ημέρα με ρεκόρ κεφαλαιοποίησης 1,817 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι η πρώτη φορά που η αποτίμηση της εταιρείας ξεπέρασε εκείνη του πετρελαϊκού γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας, που έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά στο Ριάντ τον Δεκέμβριο και υπολογίζεται στα 1,76 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Πριν από αυτή την εξέλιξη, η Apple είχε συναγωνιστεί με τη Microsoft για τον τίτλο της μεγαλύτερης εταιρείας των ΗΠΑ.
Η εκθρόνιση της Aramco έρχεται μετά από μια ταραγμένη περίοδο για την πετρελαϊκή εταιρεία
Η IPO της Aramco υπολείπεται των προσδοκιών του πρίγκιπα Mohammed bin Salman.
Ο de facto κυβερνήτης του βασιλείου αρχικά ήθελε μια αποτίμηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και να συγκεντρώσει τελικά 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στη συνέχεια ήρθε η πτώση των τιμών αργού πετρελαίου φέτος καθώς η ζήτηση ενέργειας μειώθηκε με την εξάπλωση του Covid -19.
Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου 2020 της Aramco μειώθηκαν σε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια από 76 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Apple, εν τω μεταξύ, επωφελήθηκε καθώς η πανδημία ενίσχυσε τις θέσεις της στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, οι οποίες διαθέτουν ισχυρούς ισολογισμούς και ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις χάρη στην επιτάχυνση της μετάβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες.
Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης