Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hernandez de Cos (ΕΚΤ): Η Ισπανία πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως ένα σύνολο οικονομικών μεταρρυθμίσεων

Hernandez de Cos (ΕΚΤ): Η Ισπανία πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως ένα σύνολο οικονομικών μεταρρυθμίσεων
Προέτρεψε την ισπανική κυβέρνηση να εφαρμόσει σε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης μόλις εκτονωθεί η κρίση
Να εκμεταλλευθεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο οικονομικών μεταρρυθμίσεων κάλεσε την  Ισπανία, ο Pablo Hernandez de Cos μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. 
Η Ισπανία πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές που να είναι ανάλογες με το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία, σημειώνει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις ισπανικές εφημερίδες την Κυριακή (2/8), όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε έως και 18,5% στη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Ισπανό τραπεζίτη, τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ είναι ικανά για την οικονομική ανάκαμψη στην Ισπανία. 
Επανέλαβε δε ότι η ΕΚΤ θα κάνει «ό, τι χρειάζεται» για να στηρίξει την οικονομία της περιοχής.
Η Ισπανία πρέπει «να εφαρμόσει επειγόντως μια φιλόδοξη, περιεκτική και μακροπρόθεσμη στρατηγική μεταρρυθμίσεων που μπορεί να αντιμετωπίζει τις διαρθρωτικές προκλήσεις της οικονομία μας», είπε.
Ο Hernandez de Cos προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση και τους Ισπανούς βουλευτές να καταλήξουν σε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα εφαρμοστεί μόλις εκτονωθεί η κρίση.
«Η μελλοντική μας ευημερία εξαρτάται από μια στρατηγική οικονομικής πολιτικής που συνδυάζει αυτές τις αρχές», έγραψε ο Hernandez de Cos που είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης