Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Siemens Healthineers εξαγοράζει την Varian Medical Systems και γίνεται πρωτοπόρος στις θεραπείες καρκίνου

H Siemens Healthineers εξαγοράζει την Varian Medical Systems και γίνεται πρωτοπόρος στις θεραπείες καρκίνου
Η Siemens Healthineers θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Varian έναντι 177,50 δολάρια η μία, τιμή που έλαβε η μετοχή στο κλείσιμο της Παρασκευή
Η γερμανική Siemens Healthineers (SHLG.DE) θα εξαγοράσει την Varian Medical Systems Inc (VAR.N) σε μια συμφωνία που θα κάνει την αμερικανική εταιρεία που  κατασκευάζει συσκευές και λογισμικά για θεραπείες καρκίνου, κατά 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια πιο πλούσια.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Siemens Healthineers θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Varian έναντι 177,50 δολάρια η μία, η οποία είναι η τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της Παρασκευή.
Ο βιομηχανικός όμιλος Siemens (SIEGn.DE), ο οποίος διαχωρίστηκε από το Healthineers το 2018 αλλά διατηρεί ένα μερίδιο ελέγχου, θα παρέχει τις εγγυήσεις στη συμφωνία, από την οποία θα δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος ηγέτη στις θεραπείες καρκίνου έως το 2025.
«Με αυτόν τον συνδυασμό δύο κορυφαίων εταιρειών κάνουμε δύο βήματα σε ένα βήμα: Ένα άλμα στον αγώνα κατά του καρκίνου και ένα άλμα στον συνολικό αντίκτυπό μας στην υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε ο Bernd Montag, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Healthineers.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Varian Dow Wilson δήλωσε πως «με τη Siemens Healthineers, θα αυξήσουμε τη φροντίδα που παρέχουμε σε ακόμη περισσότερους καρκινοπαθείς ασθενείς παγκοσμίως».
Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε από το Bloomberg, υπόκειται σε έγκριση από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές αρχές της Varian. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 και να αυξηθεί με τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη ανά μετοχή της Siemens Healthineers εντός 12 μηνών από αυτό.
Η Siemens αποτελεί την εγγυήτρια εταιρεία για τη συμφωνία, παρέχοντας ένα δάνειο γέφυρα ύψους 15,2 δισεκατομμυρίων ευρώ Siemens Healthineers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης