Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (FED): Μπορούμε να δαπανήσουμε πολλούς πόρους για την τόνωση της οικονομίας, χωρίς ανησυχία για το χρέος

Kashkari (FED): Μπορούμε να δαπανήσουμε πολλούς πόρους για την τόνωση της οικονομίας, χωρίς ανησυχία για το χρέος
Tο δημοσιονομικό χάσμα που θα προκύψει, μπορεί να χρηματοδοτηθεί χωρίς η χώρα να βασίζεται στον εξωτερικό δανεισμό, εκτιμά ο πρόεδρος της FED Mινεάπολης
Το Κογκρέσο μπορεί να προβεί σε σημαντικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του   κορωνοϊού στην οικονομία, χωρίς να ανησυχεί για τις συνέπειες, εκτίμησε ο πρόεδρος της FED Μινέαπολης, Neel  Kashkari.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο CBS, το δημοσιονομικό χάσμα που θα προκύψει, μπορεί να χρηματοδοτηθεί χωρίς η χώρα να βασίζεται στον εξωτερικό δανεισμό δεδομένων των πόρων που εξοικονομούν οι Αμερικανοί.  
«Όσοι Αμερικανοί εξακολουθούν να εργάζονται διαθέτουν πολύ περισσότερα χρήματα, γιατί δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια ή κινηματογραφικές αίθουσες ή διακοπές », δήλωσε ο Kashkari αναφερόμενους στα περιοριστικά μέτρα που παραμένουν σε ισχύ σε πολλές αμερικανικές πολιτείες. 
«Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι έχουμε πολύ περισσότερους πόρους ως χώρα για να υποστηρίξουμε αυτούς που έχουν απολυθεί», πρόσθεσε.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για τις επιπτώσεις του Covid - 19 ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, πολλοί από τους οποίους έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του χρέους, αντιπρότειναν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων τις προηγούμενες μέρες.
Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμβιβασμού φαίνεται να έχουν καθυστερήσει.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin έχει δηλώσει, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δαπανήσει όσα χρειάζεται η χώρα αλλά ταυτόχρονα υπάρχει έγνοια για το δημοσιονομικό έλλειμμα.  
«Προφανώς υπάρχει ανάγκη να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους και να στηρίξουμε την οικονομία», είπε.
«Από την άλλη πλευρά, πρέπει να προσέξουμε να μην συσσωρεύσουμε τεράστια χρέη για τις μελλοντικές γενιές», συμπλήρωσε.
Ο Kashkari είχε διαφορετική άποψη, τονίζοντας τόσο το υψηλό επίπεδο εγχώριας αποταμίευσης όσο και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης