Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εκτός μάχης από την καγκελαρία και τη διαδοχή της Merkel ο Soeder του CSU

Γερμανία: Εκτός μάχης από την καγκελαρία και τη διαδοχή της Merkel ο Soeder του CSU
O Soeder θέλει να επικεντρωθεί στην ηγεσία της Βαυαρίας, παρά την αυξημένη δημοφιλία του σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Εκτός μάχης για την καγκελαρία και την αντικατάσταση της Angela Merkel τίθεται αυτοβούλως ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Makrus Soeder.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, θέλει να επικεντρωθεί στην ηγεσία του γερμανικού κρατιδίου, παρά την αυξημένη δημοφιλία που απολαμβάνει σε ομοσπονδιακό επίπεδο.     
Ο 53χρονος Γερμανός πολιτικός κατά τη διάρκεια της  κρίσης του κορωνοϊού αύξησε κατά πολύ την αποδοχή του στους ψηφοφόρους και είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός πίσω από τη Merkel.
Μάλιστα προηγείται αρκετών πολιτικών που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τη Merkel όταν εκπνεύσει η θητεία της το  φθινόπωρο του 2021, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Ο Soeder είναι επικεφαλής του Christian Social Union (CSU), του αδελφού κόμματος της Βαυαρίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Merkel.
Παραδοσιακά, το CDU κατέχει την ηγεσία της χριστιανοδημοκρατικής παράταξης και οι μόλις δύο φορές που την κατείχε το CSU με τον Franz Josef Strauss το 1980 και τον Edmund Stoiber το 2002  ήταν ανεπιτυχείς.
«Η θέση μου είναι στη Βαυαρία και αυτό είναι ξεκάθαρο» τόνισε ο Soeder μιλώντας στο δίκτυο ARD, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
«Υπήρξε μια πρόσφατη δημοσκόπηση στη Βαυαρία στην οποία η πλειοψηφία των Βαυαρών πιστεύει ότι θα μπορούσα να κάνω ανάλογη δουλειά στο Βερολίνο, αλλά η ίδια πλειοψηφία θέλει να μείνω και στη Βαυαρία», πρόσθεσε.
«Και για μένα αυτό είναι πραγματικά μια πολύ, πολύ ισχυρή ένδειξη, ένα ισχυρό επιχείρημα να μείνω (στη Βαυαρία).
Επιπλέον, το CDU έχει πάντα τα πρώτα δικαιώματα στον διορισμό υποψηφίου για την καγκελαρία, συμπλήρωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης