Τελευταία Νέα
Speculator

Ενισχύεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ Π. Γιαννόπουλος νέο μέλος

Ενισχύεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ Π. Γιαννόπουλος νέο μέλος
Ο κ. Γιαννόπουλος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης  σε ευρωπαϊκό  και διεθνές επίπεδο
Ο πρώτος Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ κος Παναγιώτης Γιαννόπουλος θα είναι το νέο μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.
Η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιώργο Ζαββό και αποτελεί επισφράγιση των αλλαγών στη νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να διακοπεί η συμμετοχή εκπροσώπου του ΧΑ και στη θέση του να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της ΕΛΤΕ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η συμμετοχή του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία των δύο Εποπτικών Αρχών αλλά και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αποκτήσει ένα έμπειρο μάτι που έχει βαθιά γνώση των οικονομικών καταστάσεων.
Άλλωστε η ΕΛΤΕ ήταν εκείνη που εντόπισε τις λογιστικές ατασθαλίες στην MLS και το πόρισμά της κινητοποίησε άμεσα τη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έδρασε αστραπιαία και ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής. Η ΕΛΤΕ ήταν όμως ήταν εκείνη,  η οποία με το πόρισμα που είχε συντάξει το Φθινόπωρο του 2018 είχε εντοπίσει ανύπαρκτες εταιρίες που περιλαμβάνονταν στην ενοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie χωρίς ωστόσο η τότε διοίκηση του κ. Γκότση να τις αξιοποιήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννόπουλος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης  σε ευρωπαϊκό  και διεθνές επίπεδο αφού έχει εκλεγεί ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του παγκόσμιου φορέα των ορκωτών ελεγκτών λογιστών  IFIAR (International Forum of Audit Regulators) και επίσης εκπροσωπεί την χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό φορέα CEAOB  (Cοmmittee of European Audit Oversight Board).

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης