Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση θα μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές στις 6/12 – Κίνδυνος για τον Guaido

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση θα μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές στις 6/12 – Κίνδυνος για τον Guaido
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρισαν και την επανεκλογή του Maduro το 2018 και τώρα τον χαρακτηρίζουν ως σφετεριστή
Τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα δεσμεύτηκαν την Κυριακή (2/8/2020) να μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως καταγγέλλουν, στις εν λόγω εκλογές θα επιδοθεί σε νοθεία το κυβερνόν σοσιαλιστικό κόμμα και η συμμετοχή σε αυτές ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της δικτατορίας.
Η κίνηση  αυτή αναμενόταν ευρέως, παρατηρεί το Reuters μετά από μια σειρά πρόσφατων παρεμβάσεων από την κυβέρνηση του Προέδρου Nicolas Maduro στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τα κόμματα μποϊκοτάρισαν την επανεκλογή του Maduro το 2018 για παρόμοιους λόγους, και τώρα τον χαρακτηρίζουν ως σφετεριστή.
Ωστόσο, ανοίγει το δρόμο προς την απώλεια του ελέγχου της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση, η οποία θα μπορούσε να περιπλέξει τη θέση του Juan Guaido, που αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες ως νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας λόγω της θέσης του ως προέδρου του σώματος.
«Η Βενεζουέλα, ένα κράτος που υφίσταται ανθρωπιστική κρίση που υπόκειται επίσης σε εγκληματική, καταπιεστική δικτατορία, αξίζει ελεύθερες, δημοκρατικές και διαφανείς εκλογές», έγραψαν τα 27 κόμματα σε δήλωσή τους που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Εθνικής Συνέλευσης.
Τα κόμματα περιλάμβαναν το κόμμα Λαϊκής Bούλησης του Guaido, καθώς και τους σχηματισμούς Justice First, Democratic Action και A New Era, τα οποία είναι συλλογικά γνωστά ως «G4» και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αντιπροσώπευσης της αντιπολίτευσης στο νομοθετικό σώμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης