Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και επιλεκτικές τοποθετήσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και επιλεκτικές τοποθετήσεις
ΑΓΟΡΑ: Καλό μήνα! Ο Αύγουστος βέβαια δεν είναι ο μήνας που ενθουσιάζει τους επενδυτές. Αναμένουμε, όπως συμβαίνει άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, περιορισμένο τζίρο από το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ήδη ήταν χαμηλό, δε θέλουμε να φανταστούμε που θα φτάσει.

Τεχνικά η εικόνα της αγοράς δεν είναι καλή. Οι 600 μονάδες αλλά και οι 580 μονάδες είναι οι στόχοι που δίνουν τώρα αναλυτές. Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και τα νέα περιοριστικά μέτρα δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες. Ωστόσο, αρκετές μετοχές είναι φθηνές με βάση τα θεμελιώδη.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικτές τάσεις και δείχνουν τάσεις συσσώρευσης. Όταν βέβαια οι ξένες αγορές δεν έχουν τάση, εμείς έχουμε πτωτική. Έτσι το ΧΑ άνοιξε στις 614 μονάδες με απώλειες 0,5% και εννοείται χαμηλό τζίρο.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Απώλειες άνω του 2% για Coca Cola, Πειραιώς, Jumbο και μικρότερες είναι οι απώλειες για Alpha Bank. Προσπαθεί η Lamda να κρατηθεί λίγο πάνω από τις τιμές που έγιναν τα πακέτα και νομίζουμε πως υπάρχει αρκετό discount έναντι της εσωτερικής αξίας της μετοχής. Αντίδραση από ΟΛΠ, διατηρεί την καλή της εικόνα η Ελλάκτωρ και ήπιο ανοδικό είναι το ξεκίνημα για τη ΔΕΗ.

ΟΛΠ: Είχε κάνει προσπάθεια να ξεπεράσει τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών, αλλά έπεσε πάνω σε αρνητικό κλίμα στην αγορά και διολίσθησε χαμηλότερα. Η συνεδρίαση της Παρασκευής έδειξε μεγάλη πίεση στη μετοχή. Αν συνεχιστεί θα μπορούσαμε να δούμε και τα 15,85 ευρώ. Φθηνή πάντως η μετοχή.

AEGEAN: Η αύξηση των κρουσμάτων, τα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και η μέχρι τώρα πορεία του τουρισμού δεν ευνοούν την εταιρεία. Στο ταμπλό δείχνει εξαιρετικά αδύναμη. Άνοιξε με απώλειες και αν κλείσει με πτώση θα είναι η 4η συνεχόμενη πτωτική. Από την αρχή του έτους χάνει 58%.

Το χαμηλό που έχει γράψει η μετοχή μέσα στην κρίση είναι τα 3,20 ευρώ και σήμερα είναι στα 3,52 ευρώ με το γράφημα να δείχνει πως θα μπορούσε να προσεγγίσει και πάλι τα χαμηλά της. Ενώ οι insiders αγοράζουν Autohellas δε βλέπουμε να κάνουν κάτι αντίστοιχο στην Aegean.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και φαίνεται πως δεν υπάρχει διάθεση για να υποχωρήσει η μετοχή προς τα 1,05 ευρώ. Αντιθέτως υπάρχει δυνατός αγοραστής στις τελευταίες συνεδριάσεις και η μετοχή κινείται πέριξ των 1,09 ευρώ με ανοδικές διαθέσεις.

AVE: Μειώνεται η ονομαστική αξία της μετοχής από τα 0,30 ευρώ στα 0,04 ευρώ και θα γίνει αύξηση κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 1 ευρώ ανά μετοχή. Τουλάχιστον δεν μπορεί κάποιος να πει ότι οι βασικοί μέτοχοι δε βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και το βάζουν και ακριβά πληρώνουν τις μετοχές και το dilution είναι μικρότερο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως προχωράει ο συμβιβασμός με τους χρονομισθωτές. Αποτελεί θετική εξέλιξη γιατί αν κλείσει και αυτό το θέμα θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή και η εταιρεία θα λάβει τα κεφάλαια που απομένουν από τον αγοραστή του Πόρτο Καρράς.

Από την άλλη μαθαίνουμε πως προχωράει η ανακαίνιση, άρα δεν υπάρχει θέμα να μη γίνει η συναλλαγή. Δε νομίζουμε βέβαια πως υπάρχουν πολλοί επενδυτές που πιστεύουν κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να δούμε τι μένει στο ταμείο της εισηγμένης.

PASAL: Μετά την αύξηση και λόγω κάλυψης αδιάθετων από τη Sterner Stenhus προκύπτει υποχρέωση δημόσιας πρότασης. Ο προτείνων κατέχει το 87,64% του συνόλου των μετοχών. Ο προτείνων προσφέρει 0,71 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώστε πως η Sterner δε θέλει να αφαιρέσει τη μετοχή από το ΧΑ και δε θα ασκήσει το δικαίωμα του squeeze out.

ΕΛΒΕ: Από τις φθηνές μετοχές του ΧΑ. Ήταν έτσι κι αλλιώς φθηνή, αλλά τα αποτελέσματα εξαμήνου δείχνουν πως μέσα στην κρίση αυτή αυξάνει το τζίρο της κατά 17,6%. Αν ήταν άλλη εταιρεία με περισσότερη «διαφήμιση» μάλλον θα είναι άλλη τιμή και άλλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

EKTEΡ: Μετά το +18% της Παρασκευής η μετοχή χάνει 31% από την αρχή του έτους. Δεν είναι μικρό το ποσοστό είναι περίπου ανάλογο με αυτό της αγοράς. Επομένως, η μετοχή είχε κάνει μεγαλύτερη πτώση ίσως από αυτή που έπρεπε. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια η οικονομική κατάσταση της εταιρείας για τη χρήση 2019.

Τώρα ανακοινώνει νέα έργα, γράψαμε και τις πληροφορίες μας για το έργο της ΕΥΔΑΠ. Η στήλη θέλει να δει αποτελέσματα στην είσπραξη απαιτήσεων και να βελτιωθεί και πάλι η ταμειακή της θέση. Ίσως όμως αυτό αργήσει. Με 1 τεμάχιο άνοιξε αμετάβλητη στα 0,8280 ευρώ. Αμέσως όμως βγήκαν μεγάλοι αγοραστές στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με 230 τεμάχια άνοιξε στο -6,06% και στα 2,48 ευρώ. Ο πρώτος πωλητής είναι στα 2,88 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης