Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Πρόβλημα η συμπεριφορά των νέων – Δεν είμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Πρόβλημα η συμπεριφορά των νέων – Δεν είμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα
Ο δείκτης μετάδοσης R παραμένει κάτω από το επίπεδο συναγερμού 1, αλλά παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση είπε ο κ.Σύψας
Τη συμπεριφορά των νέων χαρακτήρισε ως το κύριο πρόβλημα για τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας, ο οποίος υποστήριξε πως η κατάσταση από το εξωτερικό ελέγχεται.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας υπογράμμισε πως λόγω της χαλαρής στάσης των νέων απέναντι στην τήρηση των μέτρων, έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που νοσούν με κορωνοϊό, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων βρίσκεται κοντά στην δεκαετία των 50 ενώ ήταν στη δεκαετία των 60.
Όσον αφορά τις περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς, ο κ.Σύψας ανέφερε τις περιπτώσεις της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ενώ κληθείς να σχολιάσει το μέτρο που τίθεται σε ισχύ από σήμερα και για μια εβδομάδα για απαγόρευση των όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ και κλαμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα περιορισμού του ωραρίου των νυχτερινών κέντρων.
Αναφερόμενος στο δείκτη μετάδοσης Ρ0, δήλωσε πως παραμένει κάτω από το επίπεδο συναγερμού που είναι το 1 αλλά παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση, ενώ υποστήριξε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα, καθώς δεν έχουμε αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης