Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Πιθανά νέα μέτρα σε μπαρ, εστιατόρια, ανοιχτό το σενάριο τοπικής καραντίνας

Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Πιθανά νέα μέτρα σε μπαρ, εστιατόρια, ανοιχτό το σενάριο τοπικής καραντίνας
Έχουμε έξαρση, αλλά θα είναι ελεγχόμενη αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις είπε ο κ.Παπαθανάσης
Τη θέση ότι είναι πιθανό να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια και ενδεχομένως να υπάρξουν και τοπικά lockdowns εφόσον τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού και οριζόντιου lockdown.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπαθανάσης είπε πως «τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο».
«Δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις.
Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα» υπογράμμισε ο κ.Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο», αναφέροντας ότι πρόκειται «για μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση».
«Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση.
Κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθημένους υπάρχουν κανόνες για αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου» υποστήριξε ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή».
«Ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ COVID διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνησης γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της.
Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης» είπε ο κ.Παπαθανάσης, επισημαίνοντας ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες και υπογραμμίζοντας όταν και στο ξεκίνημα της κρίσης, «δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα».
«Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη.
Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης» υποστήριξε ο κ.Παπαθανάσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS