Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι τράπεζες παραμένουν ο αδύναμος κρίκος του ΧΑ – «Γέρνουν» πολλά γραφήματα μετοχών

tags :
Οι τράπεζες παραμένουν ο αδύναμος κρίκος του ΧΑ – «Γέρνουν» πολλά γραφήματα μετοχών
Αποδόσεις χειρότερες και από μετοχές της επιτήρησης καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές – Προς τα χαμηλά τους αρκετοί τίτλοι
Δε χωράει αμφιβολία πως οι τραπεζικές μετοχές είναι ο αδύναμος κρίκος του ελληνικού χρηματιστηρίου και ο βασικός υπεύθυνος για την πορεία της αγοράς τους τελευταίους μήνες.
Όσες προσπάθειες και να έχουν κάνει επιλεγμένα blue chips και όσο και αν έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά που είδαν λόγω της πανδημίας, οι τράπεζες στέκονται τροχοπέδη στην ανάκαμψη των δεικτών.
Προφανώς και οι επενδυτές περιμένουν αύξηση των κόκκινων δανείων και προφανώς ζυγίζουν και όσες άλλες πληροφορίες ή φήμες κυκλοφορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα χρηματιστηριακά γραφεία.
Είναι ενδεικτικό πως οι μετοχές των τραπεζών έχουν «στρογγυλοκαθίσει» στον πάτο των αποδόσεων του ΧΑ και μοιράζονται τις πρώτες θέσεις μεταξύ των πτωτικών εταιρειών.
Ακόμα και από εταιρείες με οικονομικά προβλήματα αποτυπωμένα στον ισολογισμό και οι οποίες διαπραγματεύονται στην επιτήρηση, έχουν μεγαλύτερες απώλειες.
Η Alpha Bank (αγαπημένη πολλών οίκων και αναλυτών) έχει τις μεγαλύτερες απώλειες οι οποίες ανέρχονται στο 72,9% από την αρχή του έτους.
Η Intralot έχει μικρότερες απώλειες 67,7%, ενώ η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 63,2%.
Η Eurobank υποχωρεί κατά 61,3% και η Πειραιώς κατά το ίδιο ποσοστό.
Οι τράπεζες έχουν μεγαλύτερες απώλειες και από την Aegean, για την οποία η διοίκηση έκανε εκτιμήσεις πρόσφατα και ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει λόγω πτώσης του τουρισμού.
Η μετοχή της Aegean υποχωρεί από την αρχή του έτους και μέχρι το τέλος Ιουλίου κατά 57,7%, ενώ η Autohellas και παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για κέρδη αλλά μειωμένα το 2020 από τη διοίκηση και τη διανομή μερίσματος υποχωρεί 55,7%.
Αρνητική είναι η εικόνα πολλών διαγραμμάτων καθώς πολλά «γέρνουν» ή έχουν κρεμάσει.
Γέρνει αρκετά το γράφημα της Aegean και πάει προς νέα χαμηλά.
Image
Αντίστοιχη εικόνα έχουν πολλά επίσης γραφήματα.
Από μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης γέρνει το γράφημα της Τεχνικής Ολυμπιακής και παρά τις θετικές σημερινές πληροφορίες φαίνεται πως βγαίνουν ακόμα πωλήσεις.
Γέρνει λόγω των πωλήσεων που έχει κάνει η Ελένη Κορδέλλου, το γράφημα της Κορδέλλου, έχει πάρει μία κλίση το γράφημα της Άβαξ, γέρνει αρκετά το γράφημα της ΕΧΑΕ, της Πετρόπουλος έχει κάθετη πορεία λόγω πωλήσεων από μεγάλο fund, αλλά και της Ικτίνος πάει να φύγει προς τα χαμηλά που έγραψε μέσα στην πανδημία.
Προκειμένου να αλλάξει αυτή η αρνητική εικόνα θα χρειαστεί ένα μεγάλο κύμα αγοραστών το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις αποτιμήσεις των μετοχών και θα βελτιώσει την εικόνα των γραφημάτων.
Θα χρειαστεί βέβαια ένας ισχυρός καταλύτης αλλά σύμφωνα με όσα ακούγονται στα χρηματιστηριακά γραφεία και σύμφωνα φυσικά με την ειδησεογραφία, δεν υπάρχει κάποιος στο άμεσο μέλλον.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης