Θεοχάρης: Δεν κατανοώ την απόφαση της Κύπρου για τους επισκέπτες από Ελλάδα

Θεοχάρης: Δεν κατανοώ την απόφαση της Κύπρου για τους επισκέπτες από Ελλάδα
Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Ελλάδα περνά στη λίστα Β των χωρών, κάτι που καθιστά υποχρεωτική την εξέταση για τον ιό πριν την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία
Τη διαφωνία του με την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για υποβιβασμό της Ελλάδας απο την κατηγορία Α στη Β των χωρών προέλευσης επισκεπτών στην Κύπρο με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ότι «είναι μια απόφαση την οποία δεν κατανοώ, θεωρώ ότι είναι λανθασμένη, δεν ξέρω σε ποια κριτήρια ακριβώς στηρίχτηκε».
«Ελπίζω να υπάρξει μια συνεννόηση και μια εξήγηση μεταξύ των επιδημιολόγων των δύο πλευρών για να μπορέσει να εξηγηθεί η θέση ότι η χώρα μας είναι πολύ ασφαλής και πάντως πολύ ασφαλέστερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Οπότε δεν θεωρώ λογικό και σωστό η χώρα μας να είναι στην κατηγορία Β» δήλωσε ο υπουργός.
Την Κυριακή (2/8/2020) η Λευκωσία ανακοίνωσε ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού η Ελλάδα περνά στη λίστα Β των χωρών προέλευσης για την Κύπρο από την προσεχή Πέμπτη (6/8/2020), κάτι που καθιστά υποχρεωτική την εξέταση για τον ιό πριν την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS