Θερίζει ο κορωνοϊός - Πιθανώς να μην υπάρξει ποτέ αποτελεσματικό εμβόλιο, υποστηρίζει ο ΠΟΥ - Ξεπέρασαν τις 690 χιλ. οι νεκροί, πάνω από 18 εκατ. τα κρούσματα

Θερίζει ο κορωνοϊός - Πιθανώς να μην υπάρξει ποτέ αποτελεσματικό εμβόλιο, υποστηρίζει ο ΠΟΥ - Ξεπέρασαν τις 690 χιλ. οι νεκροί, πάνω από 18 εκατ. τα κρούσματα
Θερίζει παγκοσμίως ο κορωνοϊός, ο οποίος καθημερινά πλήττει ολοένα και περισσότερες περιοχές του πλανήτη
Θερίζει παγκοσμίως ο κορωνοϊός, ο οποίος καθημερινά πλήττει ολοένα και περισσότερες περιοχές του πλανήτη, έχοντας ήδη προκαλέσει περίπου 690 χιλιάδες θανάτου και περισσότερα από 18 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Στο κόκκινο βρίσκονται ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ινδία, οι οποίες ακόμα πλήττονται από το πρώτο κύμα της επιδημίας, ενώ άλλες περιοχές – όπως η Ευρώπη, η Κίνα, η Αυστραλία -, αν και αντιμετώπισαν το πρώτο κύμα, σήμερα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες με μια ακόμα αναζωπύρωση και νέα έξαρση κρουσμάτων.
Στις ΗΠΑ οι ειδικοί επισημαίνουν πως η επιδημία αρχίζει να πλήττει πλέον και τις αγροτικές περιοχές, στη Λατινική Αμερική, αυξανόμενα κρούσματα καταγράφονται και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες πέραν της Βραζιλίας και του Μεξικό (είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη δεκάδα των κρατών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, τα πέντε κράτη είναι από τη Λατινική Αμερική), στην Ευρώπη μια σειρά από χώρες αρχίζουν και κάνουν λόγο για νέα έξαρση της επιδημίας που οφείλεται ως επί το πλείστον στην χαλάρωση των νέων ως προς την τήρηση των κανόνων, στο Χόνγκ Κονγκ αναβλήθηκαν για του χρόνου οι εκλογές ενώ αποκαλύψεις του BBC δείχνουν πως το Ιράν απέκρυψε τους πραγματικούς αριθμούς θανάτων καθώς έχει αναφέρει μόλις 14.405 ενώ υπολογίζεται πως είναι σχεδόν 42.000 οι νεκροί από την επιδημία.
Και τα νέα εξακολουθούν να είναι δυσοίωνα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει με κάθε δυνατή ευκαιρία πως ο δρόμος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μακρύς και ότι το πολυπόθητο εμβόλιο δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021.
Επίσης, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι αν και υπάρχουν ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον Covid 19 και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί προσεγγίζουν τις 691.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 10,7 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 18.147.574 και οι θάνατοι σε 690.573
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 4.687.828 και σε νεκρούς με 155.062
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 94.104 και σε κρούσματα με 2.733.677
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 47.746 και τέταρτη η Μ. Βρετανία με 46.286
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 1.803.696 – Στους 38.135 οι νεκροί  
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 854.641 και 14.183 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 511.485 – Στους 8.366 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 439.046, έβδομο το Περού με 428.850 και όγδοη η Χιλή με 359.731 κρούσματα
- Ένατη σε κρούσματα η Κολομβία με 317.651 και δέκατο το Ιράν με 309.437
- Στα 288.522 τα κρούσματα στην Ισπανία - Στους 28.472 οι νεκροί
- Στους 35.166 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.268 οι νεκροί στη Γαλλία
Image

ΗΠΑ: Στους 155.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Εξαπλώνεται σε αγροτικές και αστικές περιοχές

Σαρώνει τις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 155.000 θανάτους καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 515 θύματα.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν άλλα 47.508 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε περίπου 4,7 εκατομμύρια κρούσματα.
Ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων μειώθηκε χθες σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες, όταν ξεπερνούσαν τις 60.000 ανά 24ωρο.
Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η Φλόριντα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Ησαΐας.
Η νοτιοανατολική αυτή πολιτεία υφίσταται το τελευταίο διάστημα σκληρό χτύπημα από την πανδημία.
Χθες Κυριακή 2/8 κατέγραψε 77 νέους θανάτους, αριθμός πάντως αισθητά μειωμένος από το ρεκόρ των 179 που κατέγραψε την προηγουμένη ημέρα με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως εδώ τα 6.920.
Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς επιστήμονες του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια νέα φάση της επιδημίας, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία στις αγροτικές περιοχές όπως και στα αστικά κέντρα.
«Είμαστε σε μια νέα φάση.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι διαφορετικό από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Εξαπλώνεται παντού, τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.
Σε όποιον ζει σε αγροτικές περιοχές:
Δεν έχετε ανοσία και δεν έχετε προστασία για αυτόν τον ιό» ανέφερε σε δηλώσεις της η ειδική επιστήμονας του Λευκού Οίκου, Deborah Birx. 
Image
Ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων λόγω κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική

Ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων καταγράφει η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200.000
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 541 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν άλλα 25.800 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 94.104 επί συνόλου 2,73 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο.
Δραματική παραμένει και η κατάσταση στο Μεξικό όπου τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 274 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 4.853 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Οι νεκροί ανέρχονται σε 47.746 επί συνόλου 439.046 μολύνσεων στο Μεξικό, το οποίο αποτελεί την τρίτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από την επιδημία.
Σημειώνεται ότι στην Αργεντινή ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 μολύνσεων χθες Κυριακή 2/8 ενώ στην Κολομβία την περασμένη εβδομάδα οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 300.000 και οι θάνατοι τους 10.000
Το Περού, όπου πρόσφατα ξεπεράστηκε το όριο των 400.000 κρουσμάτων, βρίσκεται αντιμέτωπο με πολύ επικίνδυνη αναζωπύρωση των μολύνσεων μετά τη χαλάρωση της καραντίνας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να τονώσει την καταρρέουσα οικονομική δραστηριότητα.
Η Λατινική Αμερική, στην οποία αναλογεί το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει καταγράψει σχεδόν το 30% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη.
Image
Σαρώνει την Ινδία ο κορωνοϊός – Καταγράφηκαν 52.972 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Σαρώνει την Ινδία η επιδημία του κορωνοϊού καθώς καθημερινά καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 771 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 52.972 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Ινδία, τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στον πλανήτη, ανέρχεται επισήμως σε 38.135 νεκρούς επί συνόλου 1,8 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Κίνα: Στα 43 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Σε έξαρση παραμένει ο κορωνοϊός στην Κίνα όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 43 νέα κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 43 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι στα 36 επρόκειτο για μετάδοση στην κοινότητα και 7 ήταν «εισαγόμενα».
Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Τα 28 από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα αναφέρθηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων, και τα υπόλοιπα οκτώ στην επαρχία Λιαονίνγκ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
Άλλοι δέκα άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 781 ασθενείς, οι 35 από τους οποίους σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 θανάτους επί συνόλου 84.428 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.
Image
Κύπρος

Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού, σε σύνολο 2.581 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (3/8), από το υπουργείο Υγείας Κύπρου.
Τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:
-1 κρούσμα προέκυψε από 11 δείγματα μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
-2 κρούσματα προέκυψαν από 1.128 δείγματα στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων. (Το ένα άτομο εντοπίστηκε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε επιβάτες των κατηγοριών Α και Β).
-1 κρούσμα προέκυψε από 317 δείγματα από την επαρχία Λεμεσού, στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3.000 ατόμων. Και τέλος,
-1 κρούσμα προέκυψε από 120 δείγματα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των γενικών νοσοκομείων.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος σε εργαζομένους, μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και μέσω δειγμάτων, στις επαρχίες Λάρνακας, Λευκωσίας, Αμμοχώστου, καθώς και στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς γιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.155.
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε καλή γενική κατάσταση.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου και την επιβολή του lockdown, ότι δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, σε διάστημα 24 ωρών, αναφέροντας, επιπλέον, τον χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων εδώ και σχεδόν 3 μήνες.
«Η κατάσταση υπήρξε πολύ δύσκολη, είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό συνέβη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Antonio Sales, που βούρκωσε ανακοινώνοντας τα νέα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα ελπίδας στους Πορτογάλους, όμως θέλω να τους ζητήσω να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε αυτούς τους αριθμούς», επισήμανε.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 106 σε σύγκριση με χθες Κυριακή με τις μολύνσεις να ανέρχονται πλέον σε 51.569, την ώρα που το 62% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται εντός και στα περίχωρα της Λισαβόνας.
Ο απολογισμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος, στους 1.738.

Γαλλία

Ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες τους και τις κρατικές υπηρεσίες να «μην εφησυχάζουν» απέναντι στην αναζωπύρωση της Covid-19, προκειμένου να αποφευχθεί μια «γενικευμένη εκ νέου επιβολή καραντίνας».
Ο Castex μίλησε στη Λιλ (βόρεια Γαλλία) όπου η χρήση μάσκας έγινε πλέον υποχρεωτική σε ορισμένους «δημόσιους ανοικτούς χώρους» όπως και αλλού και στη χώρα. «Ο ιός δεν είναι σε διακοπές, ούτε και εμείς», δήλωσε.
«Πρέπει να προστατευτούμε απέναντι στον ιό, κυρίως χωρίς να σταματήσουμε την οικονομική ζωή και την κοινωνική ζωή, δηλαδή να αποφύγουμε την προοπτική μιας γενικευμένης εκ νέου επιβολής καραντίνας», είπε ο Castex.
Σε ορισμένες γαλλικές περιοχές «παρατηρούμε μια αύξηση στα δεδομένα της επιδημίας που πρέπει να μας κάνουν να είμαστε πιο προσεκτικοί από ποτέ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα», επέμεινε ο Καστέξ, ο οποίος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος που 14.000 τεστ έχουν ήδη διενεργηθεί στη μητρόπολη της Λιλ, που βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.
«Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να πάμε σε μέρη, όπου μπορεί να επανεμφανιστούν εστίες», προειδοποίησε, ωστόσο. «Καλώ όλους τους Γάλλους να παραμείνουν σε ιδιαίτερη επαγρύπνηση διότι η μάχη απέναντι στον ιό εξαρτάται σίγουρα από το κράτος, από τις τοπικές κοινότητες, τους θεσμούς, αλλά σίγουρα και από τον καθένα από εμάς», πρόσθεσε ο Καστέξ.
Οι γαλλικές πόλεις Μπιαρίτς, Μπαγιόν, Σεν-Μαλό, Λε Τουκέ, Ορλεάνη και η Νίκαια έχουν επιβάλει τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, στο κέντρο των πόλεων ή τις αγορές.
Από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού, 30.265 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αυστρία

Ως «μεμονωμένο γεγονός» αξιολογείται, τουλάχιστον προς το παρόν, η μία περίπτωση κορωνοϊού στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στη Βιέννη, της οποίας οι υπηρεσίες λειτούργησαν εκ νέου σήμερα, ωστόσο με κάποιους περιορισμούς, καθώς σήμερα εργάστηκαν μόνον εκείνοι οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν βρίσκονταν στα γραφεία τους την περασμένη εβδομάδα.
Το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι προς το παρόν, παρόλο που τα τεστ ήταν όλα αρνητικά και μόνον τα δύο πρόσωπα που μοιράστηκαν το γραφείο με τον μολυσμένο συνεργάτη, βρίσκονται στην καραντίνα.
Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Sebastian Kurz δεν θα βρεθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις ημέρες στην καγκελαρία και μεθαύριο, Τετάρτη, πρόκειται να υποβληθεί - όπως και οι υπόλοιποι απασχολούμενοι εκεί - σε ένα ακόμη τεστ για κορωνοϊό.
Ο συνεργάτης της καγκελαρίας, ο οποίος, έπειτα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, είχε υποβληθεί σε ιδιωτικό τεστ με θετική έκβαση, δεν έχει να κάνει με τον Αυστριακό καγκελάριο, καθώς εκτελεί κυρίως γραμματειακή εργασία, όπως δεν έχει να κάνει και με τις δύο υπουργούς της καγκελαρίας, Karoline Edstadler και Suzanne Raab.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, μικρή αύξηση, κατά 20 νέες περιπτώσεις μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο εμφανίζει ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό σε νοσοκομεία, που ανέρχονταν σήμερα στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε 113, και απ' αυτούς οι 21 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες η αύξηση των κρουσμάτων ήταν τριψήφια- έχοντας μάλιστα πλησιάσει και τα 200- τις τελευταίες 24 ώρες ήταν μόνο διψήφια, και συγκεκριμένα 77 νέα κρούσματα.
Συνολικά έχουν καταγραφεί έως σήμερα 21.333 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού στην Αυστρία, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 700 και έχουν διενεργηθεί 910.437 διαγνωστικά τεστ.

Γερμανία

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ «τις εικόνες που είδαμε το Σαββατοκύριακο», αναφερόμενη στις διαδηλώσεις αρνητών του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες και δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, θεωρώντας την πανδημία ως «την μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας».
«Η συμπεριφορά πολλών διαδηλωτών δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο και αποτελεί εκμετάλλευση του υψηλού αγαθού της ελευθερίας στη διαμαρτυρία», τόνισε η κυρία Ντέμερ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν επρόκειτο μόνο για «σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής», αλλά και για «δηλώσεις περιφρονητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ, όπως είπε, εμποδίστηκε και το έργο του Τύπου. Όσοι συμμετείχαν, συνέχισε η κυρία Ντέμερ, «πρέπει επίσης να αναρωτηθούν τι σημαίνει να διαδηλώνουν δίπλα- δίπλα με ανθρώπους οι οποίοι πρεσβεύουν δεξιές ιδεολογίες και θεωρίες συνωμοσίας». Είναι ασφαλώς ένα πράγμα να θέτει κανείς τον εαυτό του σε κίνδυνο, «αλλά είναι απαράδεκτο οι διαδηλωτές να μην έχουν επίγνωση της ευθύνης τους απέναντι στους άλλους, οι οποίοι ενδεχομένως είναι πιο αδύναμοι στην κοινωνία ή να τους αγνοούν συνειδητά και να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο», προσέθεσε.
Στις διαδηλώσεις περίπου 20.000 ατόμων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Βερολίνο κατά των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού και η οποία τελικά διαλύθηκε από την Αστυνομία, αναφέρθηκε σήμερα και ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank Walter Steinmayer, ο οποίος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ζήτησε από τους πολίτες να μην φέρονται επιπόλαια σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και να μην θέτουν σε κίνδυνο τις μέχρι τώρα επιτυχίες που έχουν σημειωθεί στη μάχη κατά της πανδημίας. Απευθυνόμενος σε όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς, ο Γερμανός Πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η ανευθυνότητα κάποιων λίγων αποτελεί κίνδυνο για όλους μας. Εάν τώρα δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των πολλών.
Και θέτουμε σε κίνδυνο την ανάκαμψη της κοινωνίας μας, της οικονομίας μας, της πολιτιστικής μας ζωής».
«Η ελευθερία της διαμαρτυρίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό υψηλό αγαθό», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Labrecht στη Sueddeutsche Zeitung, διευκρινίζοντας όμως και εκείνη ότι δεν έχει «καμία κατανόηση» για διαδηλωτές οι οποίοι «περιφρονούν αυτάρεσκα το γεγονός ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες προκειμένου να μην θέσουμε άλλους σε κίνδυνο».

Αυστραλία: Έξαρση κρουσμάτων στη Βικτόρια – Κλείνουν τομείς της οικονομίας και της παραγωγής

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία με τις αρχές να αποφασίζουν και να θέτουν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα.
Συγκεκριμένα, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, να περιοριστεί η κατασκευαστική δραστηριότητα και να περικόψει την βιομηχανική παραγωγή γύρω από την πόλη της Μελβούρνης προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Σημειώνεται πως από χθες Κυριακή 2/8 η Πολιτεία της Βικτόρια ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και ότι θα ενισχύσει τα απαγορευτικά μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της πολιτείας Daniel Andrews δήλωσε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες έξι εβδομάδες.
Η Βικτόρια καταγράφει ημερησίως πολλές εκατοντάδες νέα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες ενώ το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν στην Βικτόρια 13 θάνατοι και 429 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.
Συνολικά τα ενεργά κρούσματα στην πολιτεία είναι 6.500, ενώ σε ολόκληρη την Αυστραλία, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 18.000 και οι νεκροί σε 221.

ΠΟΥ: Η πανδημία θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συνεδρίασε το Σάββατο (1/8/2020) στη Γενεύη, προειδοποίησε πως η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά».
Η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων του οργανισμού, που συνεδριάζει για τέταρτη φορά μέσα σε λίγες προκειμένου να επανεκτιμήσει την πανδημία, προέβλεψε ότι, η θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια.
«Η διάρκειά της θα είναι οπωσδήποτε πολύ μακρά».
Επίσης ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι, αν και υπάρχουν ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον Covid 19 και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχει καταγραφεί ότι έχουν προβληθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS