Αργεντινή: Συμφωνία με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση χρέους 65 δισ. δολ.

Αργεντινή: Συμφωνία με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση χρέους 65 δισ. δολ.
Η συμφωνία της Αργεντινής με τους πιστωτές της αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 24 Αυγούστου
Σε προκαταρκτική συμφωνία με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμου χρέους ύψους 65 δισ. δολαρίων, κατέληξε η Αργεντινή, μετά από πολλούς μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων.
Το υπουργείο Οικονομίας στο Μπουένος Αϊρες ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε με τρεις ομάδες πιστωτών της Ad Hoc Group of Argentine Bondholders, Argentina Creditor Committee και Exchange Bondholder Group.
Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 24 Αυγούστου.
Η Αργεντινή χρεοκόπησε για ένατη φορά τον Μάιο, και οδεύει προς ύφεση ύψους 12% φέτος, μετά από δύο χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης.
Προς το παρόν οι εκπρόσωποι των πιστωτών δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συμφωνία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προσαρμόσει ορισμένες από τις ημερομηνίες πληρωμής για τα νέα ομόλογα που καθορίζονται στην προσφορά που έστειλε στους πιστωτές στις 6 Ιουλίου.
Αυτό δεν θα αυξήσει το συνολικό ποσό των κεφαλαίων ή των τόκων για την Αργεντινή, αλλά θα ενισχύσει την αξία της πρότασης για τους πιστωτές.
Ένα βασικό ζήτημα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), οι οποίες καθορίζουν πώς μπορούν να γίνουν μελλοντικές αλλαγές σε συμφωνίες ομολογιών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS