Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το ασφαλιστικό σύστημα στα χέρια του κεντροαριστερού καθηγητή, Πάνου Τσακλόγλου

Το ασφαλιστικό σύστημα στα χέρια του κεντροαριστερού καθηγητή, Πάνου Τσακλόγλου
Ο κ. Τσακλόγλου, στο πολιτικό πεδίο εμφανίζεται ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση του 2010-11
Ως πρόσωπο έκπληξη του ανασχηματισμού, που αναλαμβάνει ένα κομμάτι που το γνωρίζει καλά, αυτό της Κοινωνικής ασφάλισης, μπορεί να θεωρηθεί η υπουργοποίηση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρο-αριστερό χώρο.
Ο κ. Τσακλόγλου έχει ασχοληθεί με κοινωνικά θέματα και η έρευνά του  επικεντρώνεται σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους.  
Στο πολιτικό πεδίο εμφανίζεται ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση του 2010-11, ενώ έχει υπηρετήσει σε διάφορα οικονομικά πόστα, ως σύμβουλος, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (μεταξύ των οποίων και τα  Quarterly  Journal  of  Economics,  Economic Journal,  Journal of Development Economics,  Journal  of  Policy  Analysis and Management,  Review of Income and Wealth,  Economics  of  Education Review and Journal of European Social Policy) και συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιάσει εργασίες του σε περίπου 200 συνέδρια και ημερίδες και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ερευνητικά και συμβουλευτικά προγράμματα.
Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών Journal of Economic Inequality και Politica Economica - Journal of Economic Policy.  Πρόεδρος (2012-2014) και μέλος (2002-2004 και 2009-2012) του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.  Σύμβουλος των Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.  Μέλος της Economic and Financial Committee (EFC) της ΕΕ και του Eurogroup Working Group (EWG) και αναπληρωματικό μέλος των Ecofin and Eurogroup (2012-2014) και μέλος της Economic Policy Committee (EPC)της ΕΕ (2010-2011).  Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005), του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-2002) και της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2006-2009).
Ο κ. Τσακλόγλου καλείται εκ της θέσεως να συνεργαστεί με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, τόσο για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, όσο και για νέες και ιδιαίτερα στο κομμάτι της επικουρικής σύνταξης και της αναμόρφωσης του 2ου και 3ου πυλώνα της ασφάλισης, σχέδιο που προωθούσε ο κ. Μηταράκης, το οποίο μετά την αναδόμηση του σε υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής πέρασε στις καλένδες.  

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης