Μερίδιο στις ΗΠΑ από την πώληση του TikTok ζήτησε ο Trump - Εκφοβισμό καταγγέλλει η Κίνα

Μερίδιο στις ΗΠΑ από την πώληση του TikTok ζήτησε ο Trump - Εκφοβισμό καταγγέλλει η Κίνα
O Trump προειδοποίησε ότι η χρήση της εφαρμογής θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ, εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Μερίδιο στις ΗΠΑ από τα έσοδα της πιθανής πώλησης στην Microsoft των δραστηριοτήτων του TikTok ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Trump είπε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ θα καταστήσουν δυνατή την όποια πώληση της κινεζικής εφαρμογής βίντεο, και κατά συνέπεια έχουν δικαίωμα σε μερίδιο από τα κέρδη, είτε το πληρώσει η Κίνα είτε η Microsoft.
O Trump προειδοποίησε ότι η χρήση της εφαρμογής θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ, εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η ByteDance βρίσκεται υπό πίεση να πουλήσει τις δραστηριότητές της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση του Donald Trump την κατηγορεί για παροχή στοιχείων στην κινεζική κυβέρνηση, ισχυρισμό τον οποίο διαψεύδουν Πεκίνο και TikTok.

Για «εκφοβισμό» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Κίνα, εν μέσω πιέσεων για αναγκαστική πώληση του Tik Tok

Για «εκφοβισμό» κατηγόρησε η Κίνα τις ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι το άκρως δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το AFP.
Το TikTok θα κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 15 Σεπτεμβρίου, «εκτός αν η Microsoft ή κάποια άλλη επιχείρηση μπορέσει να το αγοράσει και να επιτύχει μια συμφωνία», ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος για την εφαρμογή που έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες στον κόσμο, κυρίως εφήβους.
Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες την πλατφόρμα ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για σκοπούς επιτήρησης.
Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του Donald Trump, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιτίθενται σταθερά σε ξένες επιχειρήσεις καταχρώμενες την έννοια της εθνικής ασφάλειας.
«Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του ανοίγματος, της διαφάνειας και της μη διακριτικής μεταχείρισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου.
«Είναι σκέτος εκφοβισμός.
Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη».
Χωρίς να φθάσει μέχρι του σημείου να ανακοινώσει ανταποδοτικά μέτρα, ο Ουάνγκ εκτίμησε πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να ανοίξει «το κουτί της Πανδώρας» με τα μέτρα της που στοχοθετούν τις ξένες επιχειρήσεις.
«Αν όλος ο κόσμος μιμηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, οποιαδήποτε χώρα θα μπορεί να λάβει παρόμοια μέτρα σε βάρος αμερικανικών επιχειρήσεων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας», προειδοποίησε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS