Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο κίνδυνος για τα χρηματιστήρια εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

tags :
Goldman Sachs: Ο κίνδυνος για τα χρηματιστήρια εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού
Βασικός παράγοντας για τα χρηματιστήρια τους τελευταίους μήνες είναι η αισιοδοξία για τον πληθωρισμό
Τα χρηματιστήρια θα μπορούσαν να κολλήσουν σε μια περιοχή που αποκαλείται «fat and flat» και αναφέρεται σε αδύναμες αποδόσεις και υψηλότερη αβεβαιότητα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Τα διεθνή χρηματιστήρια έχουν επιστρέψει σε επίπεδα που είχαν σημειωθεί πριν το κραχ στα τέλη Μαρτίου, όταν η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Είχε προηγηθεί μια δεκαετία ισχυρών αποδόσεων από τις μετοχές με μεταβλητότητα κάτω του μέσου όρου.
Ωστόσο, ο Christian Mueller-Glissmann της Goldman Sachs δήλωσε στο CNBC ότι τους τελευταίους μήνες, η μείωση των αποδόσεων ομολόγων και οι πραγματικές αποδόσεις (αποδόσεις ομολόγων μείον τον πληθωρισμό) αύξησαν τις αποτιμήσεις των μετοχών, κάτι που σημαίνει πιο επίπεδες αποδόσεις για τους επενδυτές.
«Την ίδια στιγμή, συνεχίζεις να έχεις πολύ υψηλή αβεβαιότητα για το outlook της ανάπτυξης, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Και πάνω από όλα έχεις την αύξηση της αβεβαιότητας για τον πληθωρισμό.
Οπότε, αυτό μας κάνει, μεσοπρόθεσμα, λιγότερο ενθουσιασμένους για τις προσαρμοσμένες στο ρίσκο αποδόσεις των μετοχών» δήλωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός παράγοντας για τα χρηματιστήρια τους τελευταίους μήνες δεν ήταν η αισιοδοξία για την ανάπτυξη, αλλά μάλλον η αισιοδοξία για τον πληθωρισμό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης