Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιτέλους αντίδραση! Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιτέλους αντίδραση! Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Ευτυχώς που η αντίδραση προς το τέλος μας ξύπνησε. Προτιμάμε βέβαια να μας παίρνει ο ύπνος με άνοδο παρά με πτώση. Μετά από 4 πτωτικές βγάλαμε αντίδραση και θα τη χαρακτηρίζαμε ως μία καλή τεχνική αντίδραση. Αν θα τη συνδέσουμε και με κάτι άλλο, λίγη σημασία έχει.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να τη συνδέσουμε και με τον μικρό ανασχηματισμό και να πούμε πως το «ψαλίδισμα» κάποιων επικροτήθηκε από τους επενδυτές. Μερικές αλλαγές χρειάζονταν και το ΧΑ αν έστειλε σήμερα ένα μήνυμα θα θέλαμε να είναι πως οι δηλώσεις στα κανάλια όλη μέρα δε φτάνουν. Πρέπει κάποιοι να τρέξουν και να φέρουν επενδυτές. Ελπίζουμε να λάβουν το μήνυμα και να προσπαθήσουν περισσότερο.

Το ΧΑ με μικρό τζίρο ενισχύθηκε σημαντικά. Αλλά αυτή η απαξίωση και η αδιαφορία δε μπορεί παρά να σε εκνευρίσει. Ελάχιστο το ενδιαφέρον και μόλις μερικές μετοχές κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης πολλές μετοχές δεν είχαν ούτε μία εντολή αγοράς και πολλές τις είχαν από το -10% και κάτω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έγραψαν τιμές και κάτω από τις 300 μονάδες αλλά έβγαλαν μετά δυνατή αντίδραση και την κράτησαν μέχρι το τέλος. Μάλιστα όλες έκλεισαν σε υψηλό ημέρας. Η Πειραιώς είχε τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 8,26%. Ακολούθησε η Alpha Bank με 7,90% και μετά η Εθνική με 7,01%. Η Eurobank ενισχύθηκε 6,29%. Για να δούμε τι θα δείξουν και τα αποτελέσματα της Πειραιώς μήπως βγει κάτι θετικό και από εκεί.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ήταν η ώρα της… Βρήκε και καλό κλίμα και ξέσπασε. Φαινόταν πάντως στο ταμπλό ότι ήταν έτοιμη και το έδειχνε. Καθαρά τεχνικά θα δικαιολογούσαμε την κίνηση και θα βλέπαμε και συνέχεια μέχρι λίγο πάνω από τα 1,20 ευρώ. Στα 1,18 ευρώ και στο +6,31% με καλό όγκο 986 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Πέρασε πάνω από την τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος. Στα 7,94 ευρώ και στο +1,02%.

ΟΤΕ: Παραμένει καλός στο ταμπλό! Δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα…

ΤΙΤΑΝ: Πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο…

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Δύο καλές συνεδριάσεις και στρώνει το γράφημα. Χρειάζονται κάποιοι να παρεμβαίνουν κάποιες στιγμές γιατί οι επενδυτές μάλλον δεν καταλαβαίνουν και ξεπουλάνε την περιουσία τους. Νέα άνοδος για τη μετοχή και έστρωσε αρκετά πλέον η διαγραμματική εικόνα.

Στα 0,93 ευρώ και στο +4,73% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Ακούμε επενδυτές να μας αναλύουν σενάρια για την κάθε καταχρεωμένη του κλάδου και αυτή την αμελούν… Χρειάζεται συνέχεια της κίνησης και να σταθεροποιηθεί σε πρώτη φάση πάνω από το 1 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ανέπνευσε η μετοχή. Ελπίζουμε να τέλειωσε και ο πωλητής και να δούμε ακόμα καλύτερη ανάκαμψη στις επόμενες συνεδριάσεις. Πήγε μέχρι τα 1,35 ευρώ και βγήκαν αγοραστές. Στα 1,43 ευρώ στο κλείσιμο και στο +2,58% με όγκο 48 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Κοιτώντας τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μοτοδυναμική και βλέποντας την πορεία των Yamaha και Porsche και όχι της βραχυχρόνιας μίσθωσης θα λέγαμε πως σωστά αντέδρασαν οι επενδυτές και οδήγησαν τη μετοχή της Autohellas σε υψηλότερα επίπεδα. Ίσως κάτι ξέρουν παραπάνω και οι insiders και προτιμούν να αγοράζουν εδώ και καιρό ΟΤΟΕΛ και όχι ΑΡΑΙΓ.

Θα λέγαμε πως απαιτείται συνέχεια προκειμένου να βελτιωθεί το γράφημα και να γυρίσει. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα, ή για να είμαστε πιο ακριβείς έγινε πριν 2 μέρες όταν βρέθηκε στα 3,08 ευρώ και ανέκαμψε με μεγάλο όγκο. Θέλουμε να δούμε συνέχεια. Πάντως δεν είδαμε σημαντικούς πωλητές σήμερα. Στις τελικές δημοπρασίες με περίπου 20 χιλ. τεμάχια έδειχνε πως θα μπορούσε να πάει πάνω από τα 4 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πωλήσεις στο εξάμηνο 33,8 εκατ. ευρώ από 39,1 εκατ. ευρώ και ζημιά 2,7 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA οριακή υποχώρηση. Η πτώση έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, δηλαδή λόγω απουσίας τουρισμού. Ίδια κεφάλαια 15,6 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 59,5 εκατ. ευρώ.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά 3,3 εκατ. ευρώ αλλά αυτό οφείλεται πως δεν πληρώθηκαν τρίτοι. Έτσι υποχώρησε και ο καθαρός δανεισμός, αφού επενδύσεις δεν έγιναν και αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 2,9 εκατ. ευρώ. Θα θέλαμε να δούμε απομόχλευση, αλλά λόγω πανδημίας θα πρέπει να περιμένουμε… Η μετοχή δεν έκανε πράξη.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έβγαλε αντίδραση αλλά και πάλι ο όγκος ήταν μεγάλος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης