Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Η πανδημική κρίση επηρέασε αρνητικά τις ισπανικές τράπεζες – Υπό μεγάλη πίεση τα κέρδη

DBRS: Η πανδημική κρίση επηρέασε αρνητικά τις ισπανικές τράπεζες – Υπό μεγάλη πίεση τα κέρδη
Υπό πίεση τα κέρδη των ισπανικών τραπεζών
Η πανδημική κρίση επηρέασε αρνητικά τις ισπανικές τράπεζες, αναφέρει με ανάλυσή του ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Morningstar.
Χαμηλότερα κέρδη ανέφεραν οι ισπανικές τράπεζες το β’ τρίμηνο του 2020, λόγω των αυξημένων προβλέψεων έναντι επισφαλειών που απαιτεί η πανδημική κρίση.
Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων αρχίζει να δείχνει κάποια σημάδια επιδείνωσης, καθώς πολλά δάνεια έχουν εισέλθει στο στάδιο 2 ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) έχουν αυξηθεί δραματικά, παρά το μορατόριουμ και τις κρατικές εγγυήσεις.
Οι δείκτες κεφαλαίου σε τριμηνιαία βάση έχουν αυξηθεί, λόγω ρυθμιστικών αλλαγών και της χρήσης του συστήματος κρατικών εγγυήσεων.
Ωστόσο, η DBRS Morningstar αναμένει ότι οι δείκτες κεφαλαίου θα υποστούν πίεση στα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα από την πρόσφατη εκτίμηση ευπάθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Παρά το αρνητικό περιβάλλον, οι ισπανικές τράπεζες συνεχίζουν να αυξάνουν τα δάνειά τους, και αυτό θα έχει θετική επίδραση μακροπρόθεσμα στην ισπανική οικονομία.
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης