Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: 3,2 δισ. ευρώ σε νέα δάνεια, τέλος Νοεμβρίου οι τιτλοποιήσεις

Πειραιώς: 3,2 δισ. ευρώ σε νέα δάνεια, τέλος Νοεμβρίου οι τιτλοποιήσεις
Όπως ανέφερε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υποβάλει την αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για τα χαρτοφυλάκια Phoenix και Vega
Δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με άμεσο στόχο να φτάσει στα 5 δισεκ. ευρώ, έχει χορηγήσει μέσω των διαφόρων προγραμμάτων αλλά και με ίδιους πόρους η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία προχωρά με εντατικό ρυθμό τα δύο πακέτα τιτλοποιήσεων αθροιστικού ύψους 7 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υποβάλει την αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για το χαρτοφυλάκιο Phoenix, ύψους 2 δισεκ. ευρώ και τη μεταβίβασή του στο ελληνικό APS "Ηρακλής".
Η μεταβίβαση θα γίνει με τη σύσταση ενός οχήματος ειδικού σκοπού (SPV).
Επίσης, θα ακολουθήσει η σύσταση τριών SPVs για τιτλοποιήσεις 5 δισεκ. ευρώ του χαρτοφυλακίου Vega.
Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο των 600 εκατ ευρώ με δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις (Iris) κατατέθηκαν ήδη οι δεσμευτικές προσφορές ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πώληση άλλων 200 εκατ. ευρώ (δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις) στο πλαίσιο του πακέτου Trinity.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της τράπεζας, Xρήστο Μεγάλου, οι προκλήσεις είναι πρωτοφανείς, ωστόσο βασικός στόχος της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει η μείωση του ρίσκου μέσω του περιορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ενίσχυση της κερδοφορίας.
Όπως εκτίμησε ο κ. Μεγάλου, δάνεια ύψους 1,2 – 1,4 δισ. ευρώ από δάνεια 1,6 δισ. ευρώ σε αναστολή πληρωμών στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς θα καλύψει το πρόγραμμα "γέφυρα" της κυβέρνησης για την επιδότηση των δόσεων δανείων με υποθήκη στην α΄ κατοικία δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημική κρίση.
«Το 2020 θα διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις, προκειμένου το 2021 να πετύχουμε μια ισχυρή ανάπτυξη», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει ρόλο κλειδί στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης