Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commission: Υπό έρευνα η Google για την απόκτηση της Fitbit

Commission: Υπό έρευνα η Google για την απόκτηση της Fitbit
Yπό αίρεση η συμφωνία Fitbit - Google λόγω… δεσπόζουσας θέσης
Έρευνα ξεκίνησε η Commission για την αξιολόγηση της εξαγοράς της εταιρείας Fitbit από την Google.
Η έρευνα για τη συμφωνία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία συνήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, πραγματοποιείται επειδή η ΕΕ ανησυχεί ότι η Google, με αυτή την κίνηση, αποκτά δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
Σημειώνεται ότι η Fitbit είναι μια εταιρεία που βοηθά στην εξατομίκευση διαφημιστικού υλικού.
Η Margrethe Vestager, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε:
«Η έρευνα μας έχει στόχο να διασφαλίσει ότι ο έλεγχος που θα αποκτήσει η Google σε δεδομένα που συλλέγονται από φορητές συσκευές δεν θα στρεβλώσει τον ανταγωνισμό».
Η ετυμηγορία για την πρόταση αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Ανεπαρκείς παραχωρήσεις

Η ΕΕ ανέφερε ότι η Google προσφέρθηκε να αποθηκεύει ορισμένα από τα δεδομένα που θα συλλέγονται μέσω των συσκευών της Fitbit ξεχωριστά από άλλα δεδομένα της Google.
Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν όμως ότι οι παραχωρήσεις αυτές δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανησυχίες της, τονίζοντας ότι δεν αφορούν το σύνολο των δεδομένων της Fitbit που θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για τη διαφήμιση.
Το ευρύ πεδίο της έρευνας φαίνεται να αποτελεί απάντηση σε επικρίσεις ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις προηγούμενες συμφωνίες που επέκτειναν τον έλεγχο της Silicon Valley σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.
Σύμφωνα με το Bloomgerg, η εξαγορά της Fitbit από τη Google τελεί επίσης υπό διερεύνηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ενώ και η Αρχή της Αυστραλίας που είναι αρμόδια για τις συγχωνεύσεις εξέφρασε ανησυχίες τον Ιούνιο σχετικά με την πρόσβαση της Google σε δεδομένα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης