Πετρέλαιο: Άνοδος +1,7% για το αμερικανικό αργό στα 41,7 δολ. λόγω μείωσης των αποθεμάτων

Πετρέλαιο: Άνοδος +1,7% για το αμερικανικό αργό στα 41,7 δολ. λόγω μείωσης των αποθεμάτων
Το πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκε κατά +0,6%, στα 44,43 δολ. το βαρέλι
Παρά την πτώση που κατέγραφαν οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για την οικονομική δραστηριότητα να βρίσκεται στα ύψη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα δεδομένα για τα αποθέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενθάρρυναν τους traders.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,7%, στα 41,7 δολ. το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκε κατά 0,6%, στα 44,43 δολ. το βαρέλι.
Το πετρέλαιο επιμένει να βρίσκεται στην περιοχή των 40 δολαρίων ανά βαρέλι, καθώς εντείνονται οι φήμες για πτώση στα αποθέματα πετρελαίων των ΗΠΑ, δηλώνει ο Larry Flynn, αναλυτής της Price Futures Group, προσθέτοντας:
«Τα ψιθυρίσματα γίνονται σιγά σιγά φωνές, καθώς μια ιστορική πτώση στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς και μια πτώση στις εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τις τιμές του πετρελαίου».
Στο μεταξύ, όμως, η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα σε παγκόσμιο επίπεδο πλήττοντας ολοένα και περισσότερους πολίτες, την ώρα που συσσωρεύονται δυσοίωνα μηνύματα.
Ύστερα από την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον κορωνοϊό και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς, ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο «καταστροφής μιας γενιάς» εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην εκπαίδευση, αναφέροντας ότι τα σχολεία είναι κλειστά σε τουλάχιστον 160 χώρες, γεγονός που επηρεάζει 1 δισεκατομμύριο μαθητές.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 694.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 18,3 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 10,94 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS