Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο η Βραζιλία, διαδοχικά τα κρούσματα στην κυβέρνηση

Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο η Βραζιλία, διαδοχικά τα κρούσματα στην κυβέρνηση
Χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε Μεξικό, Περού
Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός καθιστώντας την περιοχή αυτή της αμερικανικής ηπείρου ως την πλέον πληττόμενη παγκοσμίως.
Στο κόκκινο βρίσκεται η Βραζιλία, όπου το τελευταίο 24ωρο ανέφερε 1.154 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 51.603 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 95.819 νεκρούς και περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια μολύνσεις.
Σημειώνεται πως ο ιός πλήττει και την κυβέρνηση του προέδρου Bolsonaro, ο οποίος χαρακτηρίζει γριπούλα τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, μολύνθηκε και ο γενικός γραμματέας της προεδρίας αποτελώντας το 8ο από τα συνολικά 23 μέλη της κυβέρνησης που έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκε.
Θετικός στον ιό έχει βρεθεί και ο Bolsonaro, ο οποίος λέει πως είναι καλά και πως παίρνει αντιβιοτικά γιατί έχει «μούχλα» στους πνεύμονες.
Δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 857 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 6.148 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί στο Μεξικό ανέρχονται σε 48.869 επί συνόλου 449.961 ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν.
Αλλά και στο Περού η κατάσταση είναι δύσκολη με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι η χώρα ξεπέρασε το όριο των 20.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 έφθασε τους 20.007, αυξημένος κατά 196 από την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 439.890, αυξημένος κατά 6.790 κρούσματα σε 24 ώρες.
Τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν απελπιστικά κορεσμένα, καθώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 13.798, αριθμός-ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης