Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Πιθανά τα τοπικά lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα – Δεν εξετάζεται ακόμα η επαναφορά των sms

Πέτσας: Πιθανά τα τοπικά lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα – Δεν εξετάζεται ακόμα η επαναφορά των sms
Θα ληφθούν πιο σκληρά μέτρα, εάν υπάρχουν επιπτώσεις στο σύστημα υγείας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι είναι πιθανά τα τοπικά lockdowns εάν αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως προς το παρόν δεν εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου των sms.
«Πάντα μέσα στις επιλογές μας είναι η επιβολή τοπικών lockdown προκειμένου για την περιφρούρηση-περιχαράκωση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και την ιχνηλάτηση τους» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών σημείωσε πως αυτό δεν εξετάζεται επί του παρόντος και θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.
Αναφερόμενος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό που αναμένεται να απευθύνει σήμερα Τετάρτη 5/8 ο κ.Πέτσας είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα, αναφέροντας ότι τα όποια νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για την επανεμφάνιση του κ.Τσιόδρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσιόδρας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν δίπλα στην κυβέρνηση, κοντά στον πρωθυπουργό και είχαμε τακτικότατες συνομιλίες».
«Πάντα έχουμε την σύμφωνη γνώμη των ειδικών σε ό,τι κάνουμε και η χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσιόδρα σχετίζεται με το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες χτυπάμε καμπάνα κινδύνου, και χθες έπρεπε να την χτυπήσουμε πολύ πιο δυνατά.
Κι αυτό διότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν αποδίδεται στα εισαγόμενα κρούσματα όπως όλοι φοβόμασταν αλλά λόγω της χαλάρωσης σχετικά με την τήρηση των μέτρων στο εσωτερικό» τόνισε ο κ.Πέτσας.
Όπως είπε, τρεις είναι οι κύριες εστίες ανησυχίας για τον κορωνοϊό:
– οι συχνές διελεύσεις Ελλήνων ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και μετακινούνται συχνά σε χώρες της Βαλκανικής
- οι κοινωνικές συναθροίσεις – από τα μπαρ έως τους γάμους και τις βαφτίσεις
- τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα αφύπνισης.
Προσπαθούμε με τα μηνύματά μας και με την ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων να αφυπνίσουμε τον κόσμο από τον εφησυχασμό.
Πιο σκληρά μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που υπάρχουν επιπτώσεις των κρουσμάτων στο σύστημα υγείας. Παρακολουθούνται καθημερινά όχι μόνο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και πόσοι από αυτούς που χρειάζεται να νοσηλευθούν, καταλήγουν σε ΜΕΘ ή διασωληνωμένοι.
Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα νούμερα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι πολύ χαμηλότερα από την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του Μαρτίου και Απριλίου» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης