Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στις 54,9 μονάδες ο σύνθετος PMI τον Ιούλιο 2020 - Οριακή βελτίωση

Ευρωζώνη: Στις 54,9 μονάδες ο σύνθετος PMI τον Ιούλιο 2020 - Οριακή βελτίωση
Η Γαλλία και η Γερμανία είχαν ιδιαίτερα ισχυρή άνοδο αν και ανάπτυξη σημειώθηκε επίσης στην Ισπανία και στην Ιταλία
Οριακή βελτίωση παρουσίασε τον Ιούλιο η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, με τον σύνθετο δείκτη PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης να κερδίζει περισσότερες από έξι μονάδες φτάνοντας τις 54,9 μονάδες από 48,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της IHS Markit.
Η τελική μέτρηση της IHS Markit είναι καλύτερη από την αρχική μέτρηση (54,8), ενώ είναι επίσης η πρώτη φορά από το Φεβρουάριο που ο δείκτης ξεπερνά το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση της συρρίκνωσης της δραστηριότητας.
Η τελευταία μέτρηση σηματοδοτεί επίσης τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Ιούνιο του 2018.
«Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών ανέκαμψε τον Ιούλιο και αναπτύχθηκε με ρυθμό που δεν έχει ξεπεραστεί εδώ και περισσότερο από δυο χρόνια», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Η Γαλλία και η Γερμανία είχαν ιδιαίτερα ισχυρή άνοδο αν και ανάπτυξη σημειώθηκε επίσης στην Ισπανία και στην Ιταλία καθώς συνέχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού της Covid-19».
Η συνολική ζήτηση αυξήθηκε και η αισιοδοξία βελτιώθηκε, ωστόσο, οι εταιρείες μείωσαν και πάλι τον αριθμό των εργαζομένων τους.
Ο δείκτης απασχόλησης παρέμεινε χαμηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, στις 46,5 μονάδες, ωστόσο ήταν καλύτερος από την μέτρηση των 43,2 μονάδων του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης