Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (CEO Πειραιώς) στο CNBC: Τα μέτρα στήριξης ανέκοψαν την αύξηση των NPLs - Δυναμική ανάκαμψη το 2021

Μεγάλου (CEO Πειραιώς) στο CNBC: Τα μέτρα στήριξης ανέκοψαν την αύξηση των NPLs - Δυναμική ανάκαμψη το 2021
Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την συγκράτηση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2020, τονίζει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς
Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την συγκράτηση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2020, διαπιστώνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου.
Πρόσθεσέ δε ότι το 2021 θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε, εφόσον οι συνθήκες εξελιχθούν ομαλά, να επιστρέψουμε δυναμικά σε ανάκαμψη της οικονομίας και αντιστάθμιση των απωλειών για τον επιχειρηματικό τομέα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχηματισμό νέων κόκκινων δανείων λόγω της κρίσης, ο κ. Χρήστος Μεγάλου επεσήμανε πως τα «μορατόρια» πληρωμών που προσφέρουν οι τράπεζες στους ενήμερους δανειολήπτες και οι άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται  μέσω των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης, έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα ανακόπτοντας την αυξητική τάση, κάτι που θα αποκρυσταλλωθεί στο τέλος του 2020.
Επεσήμανε επίσης ότι ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τον ξενοδοχειακό κλάδο ο οποίος υφίσταται τις μεγαλύτερες συνέπειες από την κρίση.
Τόνισε δε, ότι ευθύνη των τραπεζών είναι η άμεση και πλήρης υλοποίηση των μέτρων στήριξης του κυβερνητικού προγράμματος για την χρηματοδότηση της οικονομίας με έμφαση στους κλάδους εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης