Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα κέρδη εξαμήνου του ΟΤΕ στηρίζουν την αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα κέρδη εξαμήνου του ΟΤΕ στηρίζουν την αγορά
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε ανοδικά αφού και στην Ευρώπη οι τάσεις είναι ανοδικές. Πάει για τρίτη ανοδική και έχει την ευκαιρία να απομακρυνθεί περαιτέρω από τις 630 μονάδες. Έχει βοήθεια από τον ΟΤΕ, λόγω αποτελεσμάτων, ενώ δείχνουν και ανοδικές διαθέσεις οι τράπεζες. Ελπίζουμε να τις διατηρήσουν και να βοηθήσουν την αγορά.

ΟΤΕ: Στο εξάμηνο ο τζίρος έστω και οριακά ανοδικός στα 1,859 δισ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα EBITDA πάνω 1,6% και στα 690,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη (προσαρμοσμένα) στα 230,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 43,1%. Τα δημοσιευμένα στα 181 εκατ. ευρώ. Στα 317,7 εκατ. ευρώ οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές και στα 847,7 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 16,3% ο καθαρός δανεισμός!

Ο όμιλος «βγάζει μάτια» μέσα στην κρίση. Στο δεύτερο τρίμηνο μέσω εθελουσίας αποχώρησαν 450 άτομα. Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές καθώς είναι σύμφωνα και λίγο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε πρώτη ανάγνωση.

Στο ξεκίνημα καταγράφει άνοδο και προσπαθεί να πάει σε υψηλά 5 μηνών. Βέβαια έχει δώσει και το μέρισμα και αν το προσθέσουμε είναι πάνω από 13 ευρώ. Όμορφη η διαγραμματική του εικόνα… Στα 12,75 ευρώ και στο +0,79% με αποτίμηση 6 δισ. ευρώ.
Image
COCA COLA: Η διοίκηση είπε στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τους αναλυτές πως η κατανάλωση παραμένει αδύναμη, η τουριστική σεζόν δε θα είναι καλή, ενώ ένα δεύτερο κύμα πανδημίας είναι πιθανό. Έτσι δε μπορεί να κάνει κάποια εκτίμηση για το σύνολο του 2020.

Ωστόσο θεωρεί πως τα χειρότερα πέρασαν και υπάρχει βελτίωση στα έσοδα από πτώση 36% τον Απρίλιο σε υποχώρηση 18% τον Ιούνιο και 5% τον Ιούλιο. Νέα άνοδο 1% για τη μετοχή στο ξεκίνημα και είναι πάνω από τα 24 ευρώ.

LAMDA: Με άνοδο 2,5% ξεκίνησε η μετοχή και πήγε στα 5,80 ευρώ και δοκιμάζει τις διαθέσεις των πωλητών. Φαίνεται πάντως πως οι επενδυτές σταδιακά ξεπερνούν το σοκ της πώλησης μετοχών από τη Μαριάννα Λάτση, αν βοηθήσει και το κλίμα θα δει καλύτερα επίπεδα. Άλλωστε η αύξηση έχει γίνει σημαντικά υψηλότερα.

CRETA FARMS: Τι να πει κανείς!! Η στήλη θα πει μόνο πως ο ισολογισμός έδειχνε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Έδειχνε πως παρά την αύξηση των πωλήσεων κέρδη δεν έβγαιναν και οι ταμειακές ροές πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Το πάρτι πάντως καλά κρατούσε. Εμάς το ερώτημά μας είναι τι θα γίνει με τους ορκωτούς που τόσα χρόνια υπέγραφαν;

Το πιο απλό, σταμάτησαν να ενοποιούν εταιρεία συμφερόντων και η οποία είχε δυνατές σχέσεις με την Creta Farms, αλλά οι ορκωτοί δεν είπαν κάτι. Πρέπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να σηκώσει τα μανίκια της και να κάνει αντίστοιχους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε άλλες εισηγμένες. Και να αναζητήσει ευθύνες στους ορκωτούς.

Μη γελιόμαστε, όλοι το ξέρουμε. Η διοίκηση μίας εισηγμένης που συχνά στην Ελλάδα είναι η οικογένεια, η οποία κατέχει ισχυρό ποσοστό, θεωρεί πως η εταιρεία της ανήκει. Από εκεί τα πληρώνει όλα. Δεν έχετε ακούσει για επιπλώσεις σπιτιών με έξοδα εισηγμένης; Για πολυτελή αυτοκίνητα; Πιστωτικές έχουν για όλα τα έξοδα και οι αποδοχές πλέον καθαρές πηγαίνουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό. Να μπει τέλος. Έλεγχοι παντού…

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (απάντηση): Λόγω της πανδημίας το ενεργειακό στόρι τραβάει τους επενδυτές. Δεν αφορά μόνο τους δικούς μας. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αντίστοιχες τοποθετήσεις υπάρχουν και σε εταιρείες του εξωτερικού. Στη δική μας αγορά οι επιλογές είναι λίγες με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να αγοράσουν ΑΠΕ να στρέφονται κυρίως στην ΤΕΝΕΡΓ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο η Εθνική που βγάζει και μετά το κλείσιμο αποτελέσματα. Ανοδικά όλες οι συστημικές πλην της Eurobank. Ο τραπεζικός δείκτης στις 321,5 μονάδες.

ΕΛΠΕ: Χρειάζεται καλή ανάκαμψη ο τίτλος για να αλλάξει το γράφημα και να ξεφύγει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι.

ΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ: Η συσσώρευση διατηρείται και η μετοχή παίζει εδώ και εβδομάδες σε ένα εύρος 12,5 ευρώ και 13,40 ευρώ. Το διάγραμμά της μας αρέσει περισσότερο από τις άλλες τράπεζες και θέλουμε να δούμε ανοδική διαφυγή. Στα 12,88 ευρώ με απώλειες 0,92%. Το κάτω μέρος της συσσώρευσης προσφέρεται για τοποθετήσεις για όσους βλέπουν το ανοδικό σενάριο να επικρατεί.
Image
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης