Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούνιο του 2020 - Σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας

Γερμανία - Άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούνιο του 2020 - Σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας
Η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας παραμένει εύθραυστη καθώς οι περισσότεροι Γερμανοί αναμένουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2020, αν και οι όγκοι παραμένουν πολύ πιο κάτω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για ακόμα ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανακάμπτει από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 27,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι αύξησης 10,4% που είχε παρατηρηθεί τον Μάιο και πολύ περισσότερο σε σχέση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση κατά 10,1%.
H ανάκαμψη, που βασίστηκε στην εγχώρια ζήτηση, παραμένει εύθραυστη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Der Spiegel, που δημοσιεύθηκε σήμερα (6/8/2020) και δείχνει ότι τέσσερα πέμπτα των Γερμανών αναμένουν νέα lockdowns για τον έλεγχο της πανδημίας, με τους μισούς εξ αυτών να αναμένουν ότι τα μελλοντικά μέτρα θα είναι πιο αυστηρά.
Αλλά ακόμη και με αυτές τις προειδοποιήσεις, ορισμένοι οικονομολόγοι ήταν ενθουσιασμένοι.
«Ο αριθμός έφτασε ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες και πλέον μπορούμε να μιλάμε για σημαντική εξέλιξη», δήλωσε ο Jens-Oliver Niklasch της τράπεζας LBBW και συμπλήρωσε «φυσικά υπάρχουν ανησυχίες για ένα δεύτερο lockdown, αλλά αυτός ο αριθμός είναι πραγματικά ενθαρρυντικός για το δεύτερο εξάμηνο».
Οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 35,3%, υπερβαίνοντας τις παραγγελίες από το εξωτερικό που αυξήθηκαν κατά 22%.
Η ανάκαμψη των παραγγελιών αυτοκινήτων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 66,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης