Πέτσας: Αυξάνονται τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες – Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις χερσαίες πύλες εισόδου

Πέτσας: Αυξάνονται τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες – Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις χερσαίες πύλες εισόδου
Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι δρομολογείται η αύξηση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Πέτσας είπε ότι αύριο Παρασκευή 7/8 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή, κατά την οποία και θα ανακοινωθεί η αύξηση των δρομολογίων.
Παράλληλα ο κ.Πέτσας υπογράμμισε πως επεκτείνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου από τις 23:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί.
«Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση δρομολόγησε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων είχαμε κάνει δύο βασικές επισημάνσεις στη μάχη μας κατά του κορονοϊού:
1. Ότι ο ιός δεν έφυγε.
Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό.
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν πρέπει παρά την κόπωση της κοινωνίας μετά από τόσους μήνες μάχης να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει γιατί αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.
2. Ότι το σχέδιο που δρομολογήσαμε για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα μετριέται θα αξιολογείται και θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς με βάση τα πραγματικά δεδομένα.
Εδώ και μερικές εβδομάδες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπάμε διαρκώς την καμπάνα του κινδύνου.
Όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και με διαδοχικές αποφάσεις που αφορούν στην ένταση των ελέγχων και την επιβολή πρόσθετων μέτρων.
Ιδίως μάλιστα τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος κατά την έναρξη της ενημέρωσης του  αναφέρθηκε στην καταστροφή στη Βηρυτό.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη βούληση της κυβέρνησης να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου στο τιτάνιο έργο της έρευνας και διάσωσης τραυματιών.
Ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη στη Βηρυτό για το σκοπό αυτό.
Η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης εφόσον χρειαστεί» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS