Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Νέο lockdown «βλέπουν» προσεχώς οι Γερμανοί

Der Spiegel: Νέο lockdown «βλέπουν» προσεχώς οι Γερμανοί
Νέους περιορισμούς, ακόμη και lockdown, προβλέπουν οι Γερμανοί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel
Νέους αυστηρούς περιορισμούς, ακόμη και ένα ακόμη "lockdown", αλλά και περισσότερα οικονομικά προβλήματα αναμένει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Όπως αναδεικνύεται από δημοσκόπηση του περιοδικού "Der Spiegel", το 82% των ερωτηθέντων περιμένει είτε "οπωσδήποτε" είτε "μάλλον" αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ μόνο ένα 10% εκτιμά ότι δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες ενδεχόμενων νέων μέτρων, είναι σχεδόν απόλυτη (88%) η άποψη ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Το 52% θεωρεί μάλιστα ότι οι συνέπειες θα είναι "πολύ αρνητικές", το 6% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω οικονομικές συνέπειες, ενώ υπάρχει και ένα 5% που αναμένει θετική επίδραση από πιθανά νέα μέτρα περιορισμού. Ερωτώμενοι πάντως για την ατομική οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με ενδεχόμενους νέους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, οι Γερμανοί σε ποσοστό 62% δεν αναμένουν αρνητικές συνέπειες, κατά 30% πιστεύουν ότι θα έχουν οικονομικές απώλειες, ενώ το 3% περιμένει μάλιστα ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.
Στο μεταξύ οι αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού σχεδιάζουν νέες διαδηλώσεις για τις 29 Αυγούστου, στο Βερολίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι διοργανωτές, η "Πρωτοβουλία κόντρα στο ρεύμα 711", έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 17.000 άτομα, ενώ για την εκδήλωση που προγραμματίζουν στο τέλος της πορείας έχουν αναφέρει 22.500 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης