Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά το πενιχρό επενδυτικό ενδιαφέρον έκλεισε με νέα άνοδο

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά το πενιχρό επενδυτικό ενδιαφέρον έκλεισε με νέα άνοδο
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά υποτονική. Ο ΟΤΕ έδωσε λίγο ενδιαφέρον λόγω των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε για το δεύτερο τρίμηνο. Συνολικά ο τζίρος ήταν χαμηλός και πολλές μετοχές ακόμα και της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Στα θετικά το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε από τη μεταβλητότητα των ξένων αγορών.

Παρά το χαμηλό τζίρο και το χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον πέτυχε ο γενικός δείκτης μία ακόμη ανοδική συνεδρίασης φτάνοντας τις 3 και πλέον απέχει από τις 630 μονάδες 10 μονάδες.

ΟΤΕ: Η Eurobank διατηρεί τη σύσταση αγοράς και χαρακτηρίζει τη μετοχή κορυφαία επιλογή με τιμή στόχο τα 14,40 ευρώ. Δε βρίσκει λόγο γιατί η ελεύθερες ταμειακές ροές να μην ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ το 2021 υποθέτοντας πως οι συνθήκες θα ομαλοποιηθούν και περιμένει περί τα 500 εκατ. ευρώ επιστροφές στους μετόχους που αντιστοιχεί σε απόδοση 8-9%.

Αυτή την ώρα η διοίκηση ενημερώνει επενδυτές και αναλυτές για τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Στα 12,90 ευρώ με άνοδο 1,98% και όγκο 539 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 6,06 δισ. ευρώ.

QUEST: Στις τελευταίες συνεδριάσεις πρόσωπο που συνδέεται με τον κ.Φέσσα, έχει αγοράσει 50 χιλ. μετοχές. Η μετοχή είχε 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Από τα 7 ευρώ περίπου πήγε στα 8 ευρώ και βρίσκει σε αντίσταση. Ωστόσο η διαγραμματική εικόνα βελτιώθηκε αισθητά.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε αυτά τα επίπεδα είναι αδύνατο να μην ασχοληθούμε με τη μετοχή. Τη θεωρούσαμε ακριβή γι’ αυτό και δεν ήταν στις επιλογές μας. Τη θέτουμε υπό καθημερινή παρακολούθηση και οδηγός μας είναι ο όγκος. Αυξήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, με τον πωλητή να κάνει εμφανή τη διάθεσή του.

Οι αγορές θα πρέπει να είναι προσεκτικές και χαμηλά. Διατηρούμε ρευστότητα για την περίπτωση που ο πωλητής γίνει πιο επιθετικός. Αλλά 29 εκατ. ευρώ αποτίμηση είναι αστεία… Θέλει υπομονή, και δεν ξέρουμε τη… βιασύνη του πωλητή και πως πάει η αναζήτηση αγοραστή προφανώς από την εταιρεία. Είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον συνολικά χαμηλό για το ΧΑ και επηρεάζει.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Τρίτη ανοδική με χαμηλό όγκο αλλά καλό σχετικά για τα δεδομένα της. Στα 0,75 ευρώ και στο +7,91% με όγκο 4,4 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 18 εκατ. ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Η μετοχή δεν έχει απομακρυνθεί από τα χαμηλά που έγραψε λόγω της πανδημίας. Ο βασικός μέτοχος αγόραζε πέρυσι μετοχές σε σχεδόν καθημερινή βάση, αλλά σταμάτησε μάλλον για να μην προκαλέσει δημόσια πρόταση. Πριν λίγους μήνες είδαμε πάλι κάποιες αγορές.

Τα επίπεδα των 1,20 ευρώ μάλλον δε θα πρέπει να τον αφήσουν αδιάφορο, καθώς πέρυσι αγόραζε πιο ψηλά. Η αποτίμηση είναι 105 εκατ. ευρώ περίπου και οι απώλειες από την αρχή του έτους στο 43%. Με στοιχεία χρήσης 2019 η καθαρή θέση ήταν στα 79 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 288,8 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 7,5 εκατ. ευρώ και απαιτήσεις περίπου 97 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί στα 197,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 7,6 εκατ. ευρώ από 10,8 εκατ. ευρώ αλλά υπήρχε το 2018 όφελος λόγω θετικής φορολογίας. Τα προ φόρων κέρδη το 2019 ήταν υψηλότερα από αυτά του 2018.

ΙΛΥΔΑ: Το τελευταίο διάστημα έχει βελτιώσει τις συναλλαγές και έχει κάνει μία εξαιρετική ανοδική κίνηση. Έχουν ενισχυθεί οι αποτιμήσεις σε όλο τον κλάδο και οι «κυνηγοί ευκαιριών» μάλλον βρήκαν discount στη συγκεκριμένη. Θα θέλαμε να ακούσουμε κάποια είδηση που να δικαιολογεί την κίνηση.

Ο τζίρος πάντως το 2019 ήταν αρκετά χαμηλότερος από την αποτίμηση και η τελική γραμμή είχε μείωση ζημίας. Λίγο πάνω από τα ίδια κεφάλαια διαπραγματεύεται η μετοχή. Στα 0,5150 ευρώ και στο +10,99% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μας αρέσει το γράφημα της μετοχής καθώς αφού έκανε μία καλή συσσώρευσε έσπασε ανοδικά και άμεσα έδωσε τους επόμενους τεχνικούς στόχους. Πλέον είναι στα 0,70 ευρώ ακουμπώντας έναν ακόμα. Το γράφημα της μετοχής το έχουν και άλλες μετοχές του ΧΑ, οι οποίες για αρκετό χρονικό διάστημα συσσωρεύουν… Ελπίζουμε να έχουν και αυτές την ίδια κατάληξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης