Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Συνεργασία LafargeHolcim - IBM για να εξελίξουν την ψηφιακή πλατφόρμα για αειφόρες λύσεις οδοποιίας ORIS

tags :
Συνεργασία LafargeHolcim - IBM για να εξελίξουν την ψηφιακή πλατφόρμα για αειφόρες λύσεις οδοποιίας ORIS
Η LafargeHolcim και η IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξελίξουν την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για αειφόρες λύσεις οδοποιίας ORIS
Η LafargeHolcim ανακοινώνει ότι θα συνεργαστεί με την IBM Services, προκειμένου οι δύο εταιρίες να αναπτύξουν περαιτέρω την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση της μελέτης έργων οδοποιίας, ORIS.
Η λύση αυτή μπορεί να μειώσει το κόστος των έργων οδοποιίας έως και κατά το ένα τρίτο καθώς και τις εκπομπές άνθρακα κατά το ήμισυ, τριπλασιάζοντας ταυτόχρονα την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια ζωής των δρόμων.
Η πλατφόρμα ORIS προσφέρει τη δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές υποδομών και τους επενδυτές και υπεύθυνους έργων να βελτιώνουν την κατασκευή και τη βιωσιμότητα των δρόμων, καθώς και να αντιμετωπίζουν προκλήσεις μέσω της έξυπνης μελέτης έργων. Πρόκειται για μία εξαιρετικά επίκαιρη λύση, επειδή οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν πακέτα κινήτρων για την αναβίωση της οικονομικής δραστηριότητας μετά την πανδημία του ιού COVID-19 ανταποκρινόμενοι παράλληλα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Κάθε χρόνο κατασκευάζονται κατά μέσο όρο 700.000 χιλιόμετρα νέων δρόμων σε όλο τον κόσμο. Η βελτίωση της ποιότητας και της αντοχής των δρόμων θα συμβάλει στη μείωση της ποσότητας εκπομπών άνθρακα που παράγονται από τις μεταφορές. Δεδομένου ότι οι δρόμοι διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, το κλίμα, τους τύπους οχημάτων και τους όγκους κυκλοφορίας που εξυπηρετούν, ο προσδιορισμός του πλέον αειφόρου και οικονομικά αποδοτικού μίγματος δομικών υλικών και τεχνολογιών στην πρώιμη φάση της μελέτης αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Η πλατφόρμα ORIS αξιολογεί τις μελέτες οδοποιίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες και προτείνει αποδοτικούς τρόπους κατασκευής και συντήρησης σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα υλικών και τις δυνατότητες σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, υποστηρίζει τις δημόσιες πολιτικές που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους, προάγοντας την κυκλική οικονομία στην οδοποιία.
«Επιταχύνουμε την ψηφιοποίηση των λύσεων που προσφέρουμε για αειφόρες κατασκευές υψηλής απόδοσης» δήλωσε ο Marcel Cobuz, Επικεφαλής Περιφέρειας Ευρώπης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Υπεύθυνος στη LafargeHolcim για την καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο. «Με λύσεις καθολικής εμβέλειας όπως η πλατφόρμα ORIS, είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοπορούμε στις βιώσιμες κατασκευές, καθώς και στην υπεύθυνη κατανάλωση φυσικών πόρων στην οδοποιία και όχι μόνο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει πιλοτικά έργα με διάφορους εταίρους, όπως αρχές οδοποιίας, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τεχνικές εταιρείες, για τη χρήση της πλατφόρμας ORIS τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε αναδυόμενες αγορές».
Η LafargeHolcim θα αξιοποιήσει το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών προϊόντων, υβριδικών cloud, ψηφιακών υπηρεσιών σχεδιασμού της IBM καθώς και την εξειδίκευσή της στη μηχανική εκμάθηση, την τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και την ανάλυση δεδομένων, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω την τεχνογνωσία αναφορικά με το τσιμέντο και το έτοιμο σκυρόδεμα, καθώς και τις λύσεις και τα προϊόντα που προσφέρει, όπως προκατασκευασμένα προϊόντα σκυροδέματος, άσφαλτος και κονιάματα.
«Οι λύσεις που βασίζονται σε δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματίσουν τον τομέα της οδοποιίας, υιοθετώντας πιο αειφόρες, οικονομικά αποδοτικές και χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος τεχνικές που προωθούν την κυκλική οικονομία.
Η πλατφόρμα ORIS διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόδειξη κατάλληλων και εξειδικευμένων μεθόδων οδοποιίας, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο το κόστος, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις καθυστερήσεις των έργων» ανέφερε ο Hervé Rolland, Αντιπρόεδρος για τις Βιομηχανικές Λύσεις της IBM Ευρώπης. «Η IBM Services βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργούν τις σωστές πλατφόρμες για τον εκάστοτε κλάδο, οι οποίες υποστηρίζουν την ταχεία ψηφιοποίηση, την τυποποίηση και την απλοποίηση, ενώ ταυτόχρονα καθετοποιούν τις βιομηχανικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης