Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Έως τις αρχές του 2021 η τιτλοποίηση δανείων άνω των 6 δισ. ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Έως τις αρχές του 2021 η τιτλοποίηση δανείων άνω των 6 δισ. ευρώ
Μέχρι τις αρχές του 2021 η ένταξη του πακέτου Frontier της Εθνικής Τράπεζα στο πρόγραμμα «Ηρακλής»
Έως τις αρχές του 2021 θέλουν να ολοκληρώσουν την τιτλοποίηση δανείων ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ, το λεγόμενο πακέτο Frontier, οι ιθύνοντες της Εθνικής Τράπεζας, κάνοντας χρήση των κρατικών εγγυήσεων που προσφέρει το σχέδιο «Ηρακλής».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζες Παύλος Μυλωνάς κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, «εξετάζουμε όλες τις πιθανές επενδυτικές προτάσεις.
Όταν θα έχουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε».
Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε σχετικώς, η Εθνική Τράπεζα έχει προβεί σε αναστολές πληρωμών 1,5 δισ. ευρώ σε στεγαστικά δάνεια, 100 εκατ. ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια, 200 εκατ. ευρώ σε μικρά επαγγελματικά δάνεια και 1,8 δισ. ευρώ σε επιχειρηματικά, προκειμένου να στηρίξει τους πελάτες της στην πανδημική κρίση.
Ο Παύλος Μυλωνάς, ερωτηθείς για τα πλεονεκτήματα του Ταμείου Ανάκαμψης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι είναι πρόωρο να ποσοτικοποιηθεί το όφελος.
Κατά τ’ άλλα, η κρίση του κορωνοϊού βρήκε την Εθνική Τράπεζα ανθεκτική.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της, η Εθνική διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με τον συνολικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 16,9% - πολύ υψηλότερα από τον αναθεωρημένο προς τα κάτω όριο του 11,5% που έθεσαν οι εποπτικές αρχές.
Θεαματική πρόοδος έχει επιτευχθεί και σε επίπεδο ψηφιοποίησης εργασιών.
Όπως αναφέρθηκε, τον Ιούνιο, περισσότερες από τις μισές εργασίες του δικτύου είχαν μεταφερθεί σε ψηφιακά κανάλια.
Τον Ιούνιο, οι εγγεγραμμένοι πελάτες σε ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας έφτασαν τους 2,7 εκατομμύρια, με ετήσια αύξηση 27%.
Σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, οι ενεργοί χρήστες ανήλθαν σε 1,5 εκατομμύριο (+ 53% σε ετήσια βάση), με μερίδιο αγοράς 32% στο mobile banking και 27% στο e –banking.
Από την αρχή του έτους, 160.000 πελάτες έχουν κάνει digital onboarding, οι συναλλαγές στο κατάστημα περιορίστηκαν κατά τα 2/3 σε σχέση με την περίοδο πριν το lockdown και παράλληλα οι συναλλαγές στο e-banking αυξήθηκαν κατά 32%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης