Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξέπληξαν τις αγορές - Η κρίση όμως δεν έχει τελειώσει

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξέπληξαν τις αγορές - Η κρίση όμως δεν έχει τελειώσει
Οι αναλυτές προειδοποιούν πως αν και οι ευρωπαϊκές αγορές εξέπληξαν τις αγορές με τα κέρδη β' τριμήνου, τα προβλήματα δεν έχουν ξεπεραστεί
Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτει για τις ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς εισέρχονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών για το β' τρίμηνο του 2020 ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς για.
Τα κέρδη υποστηρίχθηκαν από χαμηλότερο κόστος, αλλά και από υψηλότερους όγκους συναλλαγών σε μετοχές και μια συνολική ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές.
Ωστόσο, οι τράπεζες έχουν αρκετές δυσκολίες μπροστά τους.
«Το outlook παραμένει δύσκολο.
Τα κέρδη ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο, αλλά παραμένουν αρκετά αδύναμα» δήλωσε στο CNBC ο Hugh Gimber από τη JP Morgan Asset Management.
Οι επενδυτές θέτουν ερωτήματα για επίπεδο των προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια, εάν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό από τη Wall Street και πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση.
«Οι προβλέψεις παραμένουν η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας» δήλωσε ο Francesco Castelli από τη Banor Capital, επισημαίνοντας μια ασυνέπεια μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.
«Είδαμε ότι αυτός ο λόγος (προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια) αυξήθηκε έως και πέντε φορές σε ορισμένες τράπεζες, ενώ άλλα ιδρύματα παρέμειναν πολύ λιγότερο συντηρητικά», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι το δείκτης Dow Jones U.S. banks καταγράφει κέρδη 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Europe Stoxx 600 banks κινείται πτωτικά την ίδια περίοδο.
Τελικά, είναι δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη για το πόσο μπορεί να διαρκέσει η υγειονομική κρίση αλλά και το οικονομικό σοκ που προκάλεσε.
Αν και οι τράπεζες εξέπληξαν τις αγορές το β' τρίμηνο του 2020, ενδεχομένως να κληθούν να αντιμετωπίσουν εμπόδια στο μέλλον.
«Το outlook είναι σχετίζεται άμεσα με την υγειονομική κρίση» δήλωσε ο Gimber από τη JP Morgan Asset Management.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης