Επικοινωνία υπ. Αμυνας ΗΠΑ - Κίνας για την κρίση στη Νότια Σινική Θάλασσα

Επικοινωνία υπ. Αμυνας ΗΠΑ - Κίνας για την κρίση στη Νότια Σινική Θάλασσα
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας M. Esper εξέφρασε τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του Πεκίνου κοντά στην Ταϊβάν και τη Νότια Σινική Θάλασσα
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας M. Esper εξέφρασε τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του Πεκίνου κοντά στην Ταϊβάν και τη Νότια Σινική Θάλασσα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας W. Fenghe, όπως ανακοίνωσε το πεντάγωνο.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, που οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών μίλησαν από τον περασμένο Μάρτιο.
Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία πραγματοποιήθηκε, καθώς οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα επιδεινώθηκαν σοβαρά κατά τη χρονιά που διανύουμε σε μία σειρά από θέματα.
Μεταξύ αυτών, η διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού από το Πεκίνο, η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, οι εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά και η επιβολή της νέας νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας από το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ.
«Ο υπουργός Esper γνωστοποίησε επίσης τη σημασία που έχει η συμμόρφωση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες του, αλλά και η τήρηση [από το Πεκίνο] των διεθνών υποχρεώσεων της Κίνας», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου J. Hofman, προσθέτοντας ότι το τηλεφώνημα είχε διάρκεια μιάμισης ώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS