Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Trump κλιμακώνει τον «πόλεμο» απέναντι στην Κίνα 90 ημέρες πριν από τις εκλογές

Γιατί ο Trump κλιμακώνει τον «πόλεμο» απέναντι στην Κίνα 90 ημέρες πριν από τις εκλογές
Ένας από τους λόγους είναι οτι αποσπάται η προσοχή από πράγματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις προοπτικές επανεκλογής του Trump
Η ραγδαία κλιμάκωση των επιθέσεων του Donald Trump προς την Κίνα - από τις απαγορεύσεις του WeChat και του TikTok έως τις κυρώσεις στον ανώτατο αξιωματούχο του Χονγκ Κονγκ – δείχνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είτε έχασε την  αυτοσυγκράτηση του ή αποφάσισε να κάνει τις επιθέσεις του προς το Πεκίνο προτεραιότητα στη βασική του προεκλογική εκστρατεία, 90 ημέρες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η ολοένα και πιο επιθετική στάση του απέναντι στην Κίνα έδωσε τη δυνατότητα τους σκληροπυρηνικούς της κυβέρνησης του να τονίσουν τις μακροχρόνια πεποιθήσεις τους ότι οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν ως στόχο την παγκόσμια κυριαρχία και ότι διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις υποτίμησαν την απειλή της Κίνας.
«Ένα φράγμα έσπασε στη κυβέρνηση Trump, απελευθερώνοντας όλες τις ιδέες για το πώς να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση με την Κίνα», δήλωσε ο Graham Webster, μέλος της Κίνας Digital Economy Fellow στο think tank Νέα Αμερική.
«Είναι και ένας αγώνας για να αλλάξουμε τα γεγονότα επί τάπητος και να παγιώσουμε μια διαρκή εχθρότητα ενώ παράλληλα αποσπάται η προσοχή από πράγματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τις προοπτικές επανεκλογής του Trump» υπογραμμίζει.
Οι ΗΠΑ διέταξαν το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον τον Ιούλιο, ισχυριζόμενοι ότι είχε γίνει κόμβος κατασκοπείας και κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών Michael Pompeo, που θεωρείται από τους πι σκληροπυρηνικούς απέναντι στην  κυβέρνηση της Κίνας, σηματοδότησε μια νέα δράση καθώς προέτρεψε τους Αμερικανούς στην πρωτοβουλία "Clean Network" ζητώντας καταστήματα εφαρμογών όπως αυτά που διαχειρίζονται η Apple Inc. και η Google να απαγορεύσουν οποιαδήποτε "μη αξιόπιστη κινεζική εφαρμογή" και είπε ότι τα δεδομένα των ΗΠΑ δεν πρέπει να αποθηκεύονται από κινεζικές εταιρείες cloud-computing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης