Διεθνή

Σε έκδοση ομολόγων προχωρά μέσα στον Αύγουστο η Ιταλία - Για πρώτη φορά από το 2010

Σε έκδοση ομολόγων προχωρά μέσα στον Αύγουστο η Ιταλία - Για πρώτη φορά από το 2010
Αναλυτές εκτιμούν ότι θα πρόκειται για εκδόσεις 3ετίας, 7ετίας και 15ετίας με στόχο να αντληθούν έως και 8 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας λόγω κορωνοΐού
Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται εν μέσω των διακοπών του Αυγούστου προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Conte.
Ανακοίνωσε, συμφωνα με το Bloomberg,  ότι θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου στα μέσα του μήνα για πρώτη φορά από το 2010, καθώς η κυβέρνηση χρειάζεται κεφάλαια για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg η κίνηση αυτή ίσως και να ενθαρρύνθηκε από το ράλι των ιταλικών ομολόγων που προκάλεσε το τεράστιο πακέτο που ανακοίνωσε η ΕΚΤ για τη στήριξη της οικονομίας, αλλά και τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης. Αμφότερες οι κινήσεις θεωρείται ότι βοηθούν να μείνουν μικρά τα spread μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων των κρατών μελών της ευρωζώνης.
Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τη Δευτέρα (10/8) τις λεπτομέρειες της έκδοσης που θα γίνει την Πέμπτη, αλλά αναλυτές εκτιμούν ότι θα πρόκειται για εκδόσεις 3ετίας, 7ετίας και 15ετίας με στόχο να αντληθούν έως και 8 δισ. ευρώ.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ρώμης έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας, με τους αναλυτές της Citigroup να εκτιμούν ότι έφτασαν τα 164 δισ. ευρώ. Σημειώνουν ωστόσο ότι σημαντικό κομμάτι των τίτλων θα αγοραστεί από την ΕΚΤ, καθησυχάζοντας έτσι τους επενδυτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης