Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Τεράστια φωτιά μήκους 2 χιλιομέτρων καίει Λεμεσό και Πάφο - Για εγκληματική ενέργεια κάνουν λόγο οι Αρχές

Κύπρος: Τεράστια φωτιά μήκους 2 χιλιομέτρων καίει Λεμεσό και Πάφο - Για εγκληματική ενέργεια κάνουν λόγο οι Αρχές
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πάνω από 30 πυροσβεστικά οχήματα ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων
Τεράστια πυρκαγιά μήκους 20 χιλιομέτρων βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς στην Κύπρο με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.
Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στην κοινότητα της Δοράς.
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για σκοπούς προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων σε όλους τους δασικούς δρόμους, από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, 2020.

Πρωτοφανής η έκταση της φωτιάς

Οι Αρχές έχουν χαρακτηρίσει την πυρκαγιά εγκληματική ενέργεια αρρωστημένων μυαλών καθώς η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχία Πάφου και επεκτάθηκε και στην επαρχία Λεμεσού, όπως μεταδίδει το philenews.com.
Το πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκτείνεται στα 20 χιλιόμετρα, το γεγονός ότι σε ελάχιστο χρόνο το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε από την Αρχιμανδρίτα της Πάφου στην Δορά της Λεμεσού, καθώς και η ώρα που εκδηλώθηκε η τεράστια πυρκαγιά, καθιστούν πέραν πάσης αμφιβολίας γεγονός την κακόβουλη ενέργεια.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε από το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου λήφθηκε συγκεκριμένη πληροφορία η οποία ερευνάται και που αναφέρει ότι στην περιοχή της Αρχιμανδρίτας θεάθηκε συγκεκριμένο όχημα να κινείται ύποπτα. Οι πληροφορίες έδιναν μάλιστα συγκεκριμένες λεπτομέρειες, τόσο για το όχημα, όσο και για κάποιες κινήσεις ατόμων στην ίδια περιοχή.
Παράλληλα, εκπρόσωποι τοπικών αρχών προέβησαν σε σοβαρές καταγγελίες για εγκληματικές ενέργειες κάποιων στην περιοχή, που οδήγησαν στην καταστροφή. Ο κοινοτάρχης Κουκλιών, Μιχάλης Νικολάου, προέβη ειδικότερα σε καταγγελίες για συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή των Ορειτών που κατά καιρούς οδηγούν σε παρόμοια γεγονότα. Αναφέρθηκε, ειδικότερα, σε διαμάχες και έριδες κτηνοτρόφων, ιδιοκτητών διαφιλονικούμενων εκτάσεων γης, αλλά και κυνηγών με άλλα άτομα, που είναι όπως είπε εις γνώση των αρχών και που δεν έχουν γίνει ενέργειες για την αντιμετώπιση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης