Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό - Παραιτήθηκαν 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης

Λίβανος: Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό - Παραιτήθηκαν 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης
Όπως όλα δείχνουν οι παραιτήσεις δεν θα είναι οι τελευταίες καθώς ο ηγέτης του κόμματος Καταέμπ κάλεσε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να παραιτηθούν
Η έκρηξη στην Βηρυτό με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες και αστέγους έχει πυροδοτήσει μια μαζική αντικυβερνητική οργή που απειλεί την υπόσταση της κυβέρνησης, που ελέγχεται από τη Χεζμπολά αλλά και των κομμάτων γενικότερα.
Σε αυτό το πλαίσιο 3 βουλευτές του κόμματος Καταέμπ των Χριστιανών Φαλαγγιτών, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση απέναντι στη ισχυρή Χεζμπολά, παραιτήθηκαν από το Κοινοβούλιο. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι οι τελευταίες.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του κόμματος Sami Gemayel, στην κηδεία ενός ηγετικού μέλους του κόμματος, που σκοτώθηκε από την καταστροφική έκρηξη που έγινε την Τρίτη, στο λιμάνι της Βηρυτού και η οποία κατέστρεψε τμήματα της πρωτεύουσας του Λιβάνου.
"Οι βουλευτές του Καταέμπ αποφάσισαν..., να περάσουν στην αντιπαράθεση για έναν ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο Λίβανο,” είπε ο ίδιος. "Προσκαλώ όλους τους αξιότιμους [βουλευτές] να παραιτηθούν ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποφασίσουν για το ποιος θα τους κυβερνήσει, χωρίς κάποιος να τους επιβάλλει κάτι,” πρόσθεσε.
Η Χεζμπολάχ, είναι η μόνη οργάνωση που κράτησε τα όπλα της από την εμφύλια σύρραξη στο Λίβανο (1975-1990), ενώ οι πολιτικοί της σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 128 έδρες και έχουν εκλεγεί το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης