Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Πέντε νεκροί στην Εύβοια και δυο αγνοούμενοι - Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναζήσει

Χαρδαλιάς: Πέντε νεκροί στην Εύβοια και δυο αγνοούμενοι - Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναζήσει
Τι ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς για το 112
Πέντε είναι οι νεκροί και δυο οι αγνοούμενοι στην Εύβοια, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς  μετέβη στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο δημαρχείο Βασιλικού.
Μεταξύ των πέντε θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών,  το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά, παρουσία της Πυροσβεστικής και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.
Το βρέφος με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Νεκροί είναι και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.
Ο υφυπουργός υπογράμμισε  πως «είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναζήσει», για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.
Όπως δήλωσε «η περιφέρεια, οι δήμοι της περιοχής, η Πολιτική Προστασία, όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες» και σημείωσε ότι «η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες και η τελευταία επιβεβαιωμένη μέτρηση που έχουμε είναι πάνω από 350 χιλιοστά».
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «όλα γίνανε ξαφνικά, από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε τα φαινόμενα», ενώ υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις περιοχές, όλοι οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, η περιφέρεια, «έτσι ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία».
«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά.
Ήταν πολύ σημαντικό ότι από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε τα φαινόμενα …, ξέραμε ότι στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρξει πρόβλημα, βέβαια με λιγότερα δεδομένα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι σώθηκαν πολλές ζωές και έγιναν πολλοί απεγκλωβισμοί, «η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν», ενώ  κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν λειτούργησε το 112, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη νεκρών, συμπληρώνοντας ότι θα προκαλούσε πανικό ένα μήνυμα από το 112 κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν και θα έφερνε τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Πρόσθεσε ότι υπήρχε η προετοιμασία για το 112 ώστε εάν χρειαζόταν να χρησιμοποιηθεί.
Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και έκανε αναφορά στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Μάλιστα, ο  κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε όσους εμπλέκονται και δίνουν τιτάνιο αγώνα, και ειδικά τους άνδρες των ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι με διάφορους τρόπους, από αέρος, με λέμβους, με ειδικά μηχανήματα, σε συνεργασία και με τοπικούς φορείς μπόρεσαν κι έσωσαν πάρα πολλές ζωές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης