Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονο ενδιαφέρον του Twitter για την εξαγορά της εφαρμογής TikTok - Επαφές με τη ByteDance

Έντονο ενδιαφέρον του Twitter για την εξαγορά της εφαρμογής TikTok - Επαφές με τη ByteDance
Ξεκίνησαν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές - Ο σκόπελος της Microsoft
Το Twitter προσέγγισε την κινεζική εταιρεία ByteDance εκφράζοντας το ζωηρό του ενδιαφέρον για να εξαγοράσει την εφαρμογή TikTok στις ΗΠΑ, όπως δήλωσαν στο Reuters πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις. 
Πάντως αρκετοί εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον το Twitter θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία τέτοια εξαγορά, ξεπερνώντας τον σκόπελο ης Microsoft και να ολοκληρώσει μια τέτοια συμφωνία εντός των 45 ημερών που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έδωσε στη ByteDance για πώληση της εφαρμογή βίντεο.
Οι επαφές του Twitter με το TikTok βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και η Microsoft εξακολουθεί να θεωρείται το φαβορί για την αγορά των δραστηριοτήτων της εφαρμογής στις ΗΠΑ.
Το Twitter έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν όσο και η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του TikTok που πρόκειται να εκποιηθεί και θα χρειαστεί να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, σύμφωνα με τις πηγές, που μίλησαν στο Reuters.
«Το Twitter θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει αρκετή χρηματοδότηση για να αποκτήσει ακόμη και τις αμερικανικές επιχειρήσεις του TikTok.
Δεν έχει τόσο διευρυμένα περιθώρια δανεισμού», δήλωσε ο Erik Gordon, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Εάν  το Twitter προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ομάδα επενδυτών, οι όροι θα είναι σκληροί.
Οι ίδιοι οι μέτοχοι του Twitter θα προτιμούσαν η διοίκηση να επικεντρωθεί στις υπάρχουσες δραστηριότητές της, πρόσθεσε.
Ένας από τους μετόχους του Twitter, η ιδιωτική εταιρεία Silver Lake, ενδιαφέρεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας πιθανής συμφωνίας, πρόσθεσε πάντως μία από τις πηγές.
Ένα από τα θεωρητικά πλεονεκτήματα του Twitter είναι πως θα αντιμετωπίσει μικρότερο ρυθμιστικό έλεγχο σε σχέση με τη Microsoft και λιγότερες πιέσεις από την Κίνα, δεδομένου ότι δεν δραστηριοποιείται σε αυτήν τη χώρα, ανέφεραν οι πηγές.
Οι TikTok, ByteDance και Twitter δεν  έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμή το δημοσίευμα του Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης